Під облрадою страйкують журналісти

19 Вересня 2016, 11:15
1895 Джерело: ar.volyn.ua

У Луцьку журналісти ківерцівської газети «Вільним шляхом» розпочали під стінами приміщення Волиньради безстрокову акцію протесту. 

Протестувати розпочали 19 вересня, пише ВАР.

На акцію прибули працівники газети, представники луцьких медіа та активісти Цивільного Корпусу  «Азов.Волинь».

На протест люди вийшли через проблеми, які виникли під час роздержавлення газети. Журналісти розгорнули плакати із надписами: «Вільним шляхом» не для рабів», «Справедливість є, за неї варто боротися», «Волю газеті «Вільним шляхом». «Ми будемо по кілька людей чергувати біля обласної ради. Ми не очікуємо надто багато від нашої акції, але ми вже зважилися на радикальні кроки, бо думкою і рішенням колективу повністю знехтували», – розповіла Марія Хітько, яку звільнили з посади головного редактора.

Профспілкові активісти та колектив стверджують, що намагалися примиритися із районною владою, та спільної мови не знайшли.

Серед пропозицій було скасувати незаконне, за словами журналістів, рішення влади та поновити Марію Хітько на займаній посаді, виплатити борги та припинити спроби забрати приміщення. Нового головного редактора, за словами колективу, обрали без їх згоди.

Головною вимогою мітингувальників було скасування рішення районної ради про реформування газети. Їхні пропозиції, кажуть вони, в райраді проігнорували, а пізніше працівники ради вирізали замки в приміщенні редакції, щоб туди потрапила новий головний редактор.

Після повторного запиту із проханням створити переговорну групу, журналісти теж не отримали відповіді. Тож тепер вони прийшли під облраду, аби просити у влади повпливати на районних владців, а також аби губернатор підняв питання на рівні Кабміну та Президента.

Після пікету під стінами приміщення журналісти зайшли всередину та чекають на зустріч із губернатором.



 

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром