55 квартал: на Липинського відкрили новий майданчик для «Street Workout»

03 Вересня 2015, 14:50
4155

На прибудинковій території на вулицях Карпенка-Карого 9, 11 та Липинського 1-5 презентували спортивну споруду для занять вуличною акробатикою.

Будівництво майданчика профінансував Фонд Ігоря Палиці «Новий Луцьк». В обласному центрі це вже восьма за рахунком спортарена для занять стріт-воркаутом. Презентація відбулася за участі засновника Фонду Ігоря Палиці та голови правління Олександра Товстенюка.

Офіційна промова Ігоря Палиці була лаконічною: він привітав присутніх мешканців мікрорайону та запропонував подивитися виступи луцьких спортсменів.

«Дивіться на них, звертайте увагу на те, що вони роблять і як. Переконаний, що дуже скоро маленькі глядачі, які тут присутні, займуть їхнє місце», – висловив сподівання Ігор Палиця.

Голова правління Фонду Олександр Товстенюк акцентував увагу на заходах безпеки.

«Майданчик побудований для дорослих, тому прошу, щоб діти до 12 років займались під наглядом дорослих.  Сьогодні ми вам покажемо, що можна «витворяти» на цих турніках і як з користю їх використовувати», – сказав Олександр Товстенюк.

Першими продемонстрували  свої спортивні  вміння маленькі акробати – вихованці обласної дитячо-юнацької спортивної школи. Публіка дуже емоційно реагувала на акробатичні трюки, навіть склалося враження, що найменші глядачі трішки заздрили юним спортсменам.

Не менше овацій отримали і луцькі стріт-воркаутери. Вони презентували яскраве спортивне шоу на перекладині. Небезпечні трюки на турніку свідчили про хорошу фізичну підготовку юнаків.

«Зараз стріт-воркаут не дуже поширений у Луцьку, проте я думаю, що завдяки таким майданчикам він буде популяризуватись у нашому місті», – переконаний один із учасників команди стріт-воркаутерів Дмитро Лук’янчук, який вже три роки займається цим екстремальним видом спорту.

Кульмінацією свята став виступ колективу «Twist», учасники якого вже понад п’ять років захоплюються  вуличною акробатикою. Спортсмени вразили не лише трюками на перекладині, а й неймовірними сальто у повітрі.

«Ці майданчики підходять для тих,  хто хоче займатись таким видом спорту, як і ми. Тут добре тренувати фізичну силу, адже щоб стати акробатом ,потрібно мати сильні м’язи», – розповів учасник колективу «Twist» Дмитро Ткачук.

Завершили розважальну програму спортивними забавами серед глядачів. Діти до 12 та підлітки до 18 років змагались у згинанні та розгинанні тулуба в упорі лежачи . Дорослим запропонували підтягування на перекладині та віджимання на брусах.

Серед арбітрів змагань були досвідчені спортсмени: майстер спорту України міжнародного класу з легкої  атлетики, учасник XXVI Літніх Олімпійських Ігор Андрій Булковський, майстер спорту України з легкої атлетики, фіналістка Чемпіонату Європи та кандидат в майстер спорту з легкої атлетики Ірина Климець та кандидат у майстри спорту з легкої атлетики, призер Чемпіонату України  Антон Яловик.
 Багато мешканців прилеглих будинків прийшли на відкриття майданчика, а жителі двору, в якому відбувалась подія, спостерігали за нею просто з вікон своїх квартир та аплодисментами підтримували виступи спортсменів. Жителі  55-го мікрорайону задоволені «дворовою обновкою».

«Тепер тут будуть займатися діти не лише з цього двору, а й з цілої округи. Та й ми тепер замість спортзалу ходитимемо сюди», – жартує Вікторія Притолюк.

«Майданчик дуже гарний. Діти будуть займатись спортом, оздоровлюватимуться. Мій чоловік та старший син ще вчора випробували турніки, їм сподобалось», – поділилася своєю думкою місцева мешканка Тетяна.

Нагадаємо, перший  майданчик для стріт-воркауту  Фонд Ігоря Палиці «Новий Луцьк» відкрив 7 квітня у Центральному парку імені Лесі Українки. Тоді голова правління Фонду Олександр Товстенюк оголосив  конкурс на облаштування ще 26 таких майданчиків. Ініціативні групи міста подали більш як 40 звернень, з яких за умовами конкурсу відібрали лише 26 прибудинкових територій на облаштування місць для занять спортом. Варто зауважити, що загальна вартість об’єктів становить близько півтора мільйони гривень.

Підготовчі роботи тривали до середині серпня, а з 18 серпня розпочався «сезон відкриття майданчиків». Раніше арени для стріт-воркауту встановили на вулицях Рівненська, Корольова, Зацепи, Січова, Гордіюк, на проспекті Волі та на бульварі Дружби народів.

Віталій Мотрунчик

Коментарі
01 Жовтня 2015, 17:43
Мені цікаво, а якщо жителі будинку проти спорудження у себе таких майданчиків?<br/>Я проживаю на Січовій 5. У нас на прибудинковій территорії проходять електрокабелі та труби теплопостачання. Коли на початку серпня приїхала бригада встановлювати майданчик, незнаючи про особливості территорії - пошкодили кабель, що постачає кілька будинків.<br/>Крім того, про встановлення такого майданчика мало хто із жителів будинку знав. Тобто, хтось, а може кілька осіб, що самовільно це вирішили, звернулися до фонду. А що робити іншим мешканцям, які проти додаткового шуму у себе в дворі?<br/>Скажете не гуманно відносно дітей? Кілька років назад Козюра поставив гірку зі столиком для дітей. Так зараз там збираются підлітки з різних дворів, розпивають пиво і смітять.<br/>Якщо є бажання щось зробити корисне - поремонтуйте дорогу біля будинку, яка уже 3-4 роки вся покрита ямами.
Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром