У Луцьку зруйнували пролетарські міфи про Донбас

15 Березня 2019, 23:26
2022

У Луцьку відкрили виставку «Донбас переPROчитання образу», де висвітлені  українські традиції Донбасу від найдавніших часів до сьогодні.

Про це йдеться в сюжеті Сфера-ТВ.

Архівні документи про невідомі сторінки історії Донбасу були презентовані сьогодні на виставці «Донбас: переPROчитання образу», що дало можливість кожному гостю побачити Донеччину іншою, зруйнувавши міф про Донбас, як пролетарську опору комуністів.

Автором ідеї виставки є працівник українського інституту національної пам'яті, історик Ігор Каретніков. Він – уродженець Донбасу. Як заселялась Донеччина, наскільки була українською, як саме українська тематика була знівельована в останні роки російськими ЗМІ – розповідає ця виставка, - каже Ігор Каретніков.

У презентації взяла участь Аза Голощапова – очільниця громадської  організації «Переселенці Криму і Донбасу». Жінка розповіла присутнім про людей, котрі були вимушені покинути свої домівки, під час наступу країни-агресора, переїхали на Волинь, знайшли себе і зараз вже вважають себе місцевими.

Серед гостей виставки, заступник голови Волинської обласної державної адміністрації Світлана Мишковець. Посадовець вважає, що саме такі виставки допомагають ліпше пізнати нашу країну.

Детальніше – у відео.

Читайте також: Лапін: Я не хочу, щоб проросійські «політичні туристи» впливали на хід історії України

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром