Як мандрівниця з Луцька добиралась до Мачу-Пікчу

15 Березня 2019, 16:18
travel-зустріч 2066
travel-зустріч

Молодіжний центр YouthСфера та мандрівники з команди Friendlytravel.world організували travel-зустріч, присвячену Латинській Америці.

13 березня майже тридцять осіб говорили про коку, дивились на джунглі та пінгвінів у пампасах, і разом «добиралися» в таємничу «країну інків».

Анастасія Кривеха – учасниця команди Friendlytravel поділилася враженнями з тридцятиденної мандрівки Латинстькою Америкою. Дівчина разом з друзями відвідала Аргентину, Чилі, Болівію та Перу, подолавши відстань у майже 40 тисяч кілометрів.

Розпочала Анастасія travel-зустріч із історії про Патагонію та магеланових пінгвінів, яких вони побачили на півдні материка, а саме на узбережжі Атлантичного океану. Присутні побачили захопливі фотографії льодовика Періто-Морено, який знаходиться у Національному парку Лос-Гласьярес.

Друга частина зустрічі була присвячена історіям про Болівію та Перу.

«Щоб відвідати Болівію українцям потрібно мати щеплення від жовтої лихоманки та мати спеціальний документ, який це підтверджує (видається у лікарні). Для перетину кордону також потрібно оформити візу. Можна це зробити в аеропорту будь-якої латиноамериканської країни, це коштуватиме 100 доларів. Є альтернативний варіант – відвідати посольство Болівії у Аргентині, що й було у нашому випадку. Попередньо заповнивши онлайн-форму, маючи копії усіх документів у посольстві, віза оформлюється безкоштовно протягом п’яти хвилин», - розповіла Анастасія.

У Болівії мандрівники відвідали найбільший у світі солончак Уюні, Сукре, найвищу у світі столицю Ла-Пас, яка розташоване у долині Анд на висоті 3690 метрів над рівнем моря, місто Копакабана та озеро Тітікака. Слухаючи розповідь та спостерігаючи за фотографіями, можна було на мить опинитися в тих місцях.

Під час подорожі до Перу мандрівники побачили доколумбове місто інків – Мачу-Пікчу та відвідали колоніальне Куско. Анастасія поділилася власним досвідом, як оптимально та з мінімальними витратами потрапити в найтуристичніше місце у Перу.

Для тих, хто планує самостійно організовувати свою подорож, мандрівниця рекомендує наступне:

• Під час планування бюджету враховуйте витрати на дорогу, житло, харчування, транспорт у місці перебування, кошти на розваги/музеї/заклади, які ви хочете відвідати. Краще мати із собою долари, їх буде простіше обміняти на місцеву валюту.

• Збір речей має бути оптимальним для вас. Якщо це буде подорож з наплічником, то краще не брати зайвих речей, компактно складати одяг та мати окрему сумку для документів та гаманця.

• Складіть маршрут поїздки.

• Складіть список місць, які ви хочете відвідати, де хочете покуштувати місцеву їжу. Шукайте локальні, а не туристичні місця. По-перше, вони дешевші, а по-друге цікавіші, так у вас є можливість поспілкуватися з місцевими жителями, відчути їх колорит.

• Шукайте квитки для ваших перельотів у режимі «інкогніто». Так можна заощаджувати кошти під час подорожі. Також перевіряйте ціни на сайті авіакомпаній. Квитки вигідно купляти на сайтах: Kiwi.com та Skyscanner. За кілька місяців до вильоту, переглядайте тематичні акції на сайтах лоукостів.

• Якщо ви їдете компанією, ви можете заощаджувати на житлі завдяки реферальній програмі на сайті Booking.com.








Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром