Луцька ОВК відхилила низку кандидатур до складу ДВК

14 Березня 2019, 22:23
3316

Луцька окружна виборча комісія вирішила відхилити низку кандидатур до складу дільничних виборчих комісій.

Про це повідомили у громадянській  мережі «Опора» у Волинській області.

Під час засідання ОВК у виборчому окрузі № 22 (Луцьк) розглянула питання «Про відхилення кандидатур до складу дільничних виборчих комісій, які були включені у подання двох кандидатів у Президенти України 31 березня 2019 року».

За допомогою комп’ютерної програми АІС «Вибори Президента України» було сформовано відомості про кратне включення кандидатур до складу ДВК.

Таких кандидатур було виявлено три.

Довідково:

Відповідно до частини 6 статті 24 Закону України «Про вибори Президента України» у поданні до складу ДВК зазначаються: 1) прізвище, ім'я та по батькові особи; 2) дата народження; 3) громадянство; 4) місце проживання та адреса житла особи, а також її контактні телефони; 5) володіння державною мовою; 6) освіта; 7) місце роботи та займана посада особи; 8) наявність досвіду щодо участі в роботі виборчих комісій; 9) відомості про відсутність у особи судимості за вчинення тяжкого або особливо тяжкого злочину, злочину проти виборчих прав громадян чи корупційного злочину, яка не погашена або не знята у встановленому законом порядку. До подання додаються ксерокопії першої та другої сторінок паспорта громадянина України кожної запропонованої особи, а також заяви осіб, запропонованих до складу дільничної виборчої комісії, про згоду на участь у роботі виборчої комісії від відповідного суб’єкта подання, згоду виконувати посадові обов’язки голови, заступника голови або секретаря виборчої комісії та про ненадання згоди на участь у роботі виборчої комісії іншим суб’єктам подання на відповідних виборах.  

Також у частині 6 статті 24 Закону України «Про вибори Президента України» зазначається, що кандидатури до складу дільничної виборчої комісії можуть бути відхилені лише з підстав порушення вимог частин шостої, дев'ятої, десятої цієї статті, частини 3 статті 29.

Разом з тим, відповідно до частини 9 статті 24 цього ж закону до складу дільничної виборчої комісії можуть входити громадяни України, які мають право голосу. Громадянин України може входити до складу лише однієї виборчої комісії, що здійснює підготовку та проведення виборів. А згідно з частиною 3 статті 29 закону виборець може входити до складу лише однієї виборчої комісії, що здійснює підготовку та проведення виборів Президента України.

Читайте також: Хто контролюватиме вибори в Луцьку

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром