У Польщі запустили луцький тролейбус ЗіУ-9, який обміняли на «Мерседес»

16 Вересня 2016, 17:01
3416

Відреставрований ЗіУ-9 перевозитиме пасажирів на «історичному маршруті» у місті Гдиня.

Про це повідомляють на сайті міськради.

Заступник міського голови Сергій Григоренко та директор Луцького підприємства електротранспорту Ігор Грицюк взяли участь в урочистому запуску на маршрут відреставрованого тролейбуса ЗіУ-9 у місті Гдиня (Республіка Польща).

Цей транспортний засіб свого часу курсував вулицями Луцька. Минулого року польські колеги звернулися з проханням віддати їм тролейбус ЗіУ, а взамін запропонували тролейбус марки «Мерседес». Останній нині перевозить пасажирів у Луцьку.

Маршрут, по якому курсуватиме тролейбус,  діє у літній період. На ньому працюють уже інші ретро-тролейбуси.

Також Сергій Григоренко та Ігор Грицюк побували у тролейбусному управлінні міста Гдиня. Вони ознайомилися з роботою підприємства, обговорили актуальні проблеми та можливі шляхи співпраці з Луцьким підприємством електротранспорту.

Заступнику міського голови Сергію Григоренку вдалося досягнути домовленості про постачання до Луцька їхніх вживаних тролейбусів марки «Мерседес». По мірі оновлення рухомого складу тролейбусного управління міста Гдиня наше місто зможе купувати їхні транспортні засоби.

У рамках поїздки обговорили й питання налагодження співпраці між Луцьком та Гдинею. У них поки ще нема міст-партнерів в Україні. Представники польського міста зацікавлені у налагодженні співробітництва у сферах освіти, культури, напрацюванні спільних проектів, тощо.



 

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром