Журналістів закликають виступити на підтримку колег

15 Вересня 2016, 18:02
1650 Джерело: vybory.mediasapiens.ua

НМПУ закликає журналістів та співробітників медіа сфери 16 вересня, згадуючи усіх полеглих журналістів, проявити журналістську солідарність та виступити на захист колективу райгазети «Вільним шляхом», які  у Луцьку розпочинають страйк 19 вересня.

Про це йдеться у листі Незалежної медіа-профспілки України. Далі лист подаємо без змін.

«Безстроковий страйк трудового колективу – вимушений крок, після застосування усіх можливих методів мирного врегулювання конфлікту (у додатку хронологія подій).

Просимо Вас долучитись до протесту та зібратись у містах України й публічно висловити протест і підтримати колег.

Цього року як ніколи ми досить добре це бачимо на прикладі трагічної смерті нашого колеги Павла Шеремета, який загинув 20 липня від вибуху в Києві, сьогоднішніх подій, щодо утисків свободи словабездіяльності Поліції та рейдерські дії влади довкола роздержавлення газети «Вільним шляхом» та інших крикучих випадків з порушенням прав журналістів, безкарність за злочини проти журналістів.

Просимо також долучатись до фінансової підтримки страйкфонду страйку трудового колективу газети «Вільним шляхом»:

26001500047496 Банк: ПАТ “КРЕДІ АГРІКОЛЬ БАНК” з ОБОВ’ЯЗКОВОЮ поміткою «Благодійний внесок на страйк газети «Вільним шляхом».

Нижче ідеї для слоганів:

  1. Владо, Відпусти районку "Вільним шляхом".
  2. Роздержавлення, а не кріпацтво.
  3. Раби не ходять "Вільним шляхом".
  4. Захистимо свій "Вільний шлях".
  5. "Вільний шлях" не для рабів!

Хронологію подій можна завантажити тут.

Банер доступний за посиланням.

Зауважимо, що вирішення ситуації довкола газети "Вільним шляхом" є необхідним та дуже важливим для медіа-спільноти, оскільки цей випадок є прецедентним і дасть змогу вирішувати інші конфлікти з роздержавленням за аналогією.

Ми будемо вдячні кожному за поширення інформації та журналістську солідарність. Фото чи тексти з матеріалами просимо надсилати на скриньку прес-секретаря: [email protected] Також, звернувшись за цією адресою, ви зможете отримати макети банерів.

Розраховуємо на Вашу солідарність та єдність!»



 

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром