У Луцькому зоопарку — поповнення

12 Березня 2019, 16:03
2028

Директорка КП «Луцький зоопарк» Людмила Денисенко розповіла про хід підготовки підприємства до роботи у весняно-осінній період.

Під час оперативної наради вона зауважила, що тварини повністю забезпечені необхідними продуктами харчування, — йдеться на сайті міської ради.

Значну допомогу у цьому питанні надають місцеві підприємці та супермаркети. За її словами, нині у Луцькому зоопарку налічується 125 видів тварин загальною чисельністю 560 особин.

Людмила Денисенко зауважила, що нині активно триває підготовка до роботи в літній період. Так, спільно з КП «Парки та сквери м.Луцька» подрібнили на щепу ялинки, сосни, які привозились у зоопарк після новорічно-різдвяних свят, та служили декораціями у вольєрах. Зі щепи уже влаштовали нові екологічні стежини.

Провели роботи з декорування вольєрів для приматів, ремонтують вольєри для тварин копитного ряду, встановили нові вказівники, замовили тематичні стенди на екологічну тематику «Дивовижний світ птахів» та «Великі кішки». Також до відкриття нового сезону для зручності відвідувачів з'явиться мапа зоопарку.

Тривають роботи з облаштування нового вольєру для орлана білохвостого, який занесений до Червоної книги, та створення експозиції для білих павичів.

Людмила Денисенко наголосила, що вони розширюють експозицію. Так, нині колекцію тварин поповнили білі павичі та кучеряві канарки. Нині ці тварини перебувають на карантині. Ведуться переговори з дружніми Рівненським та Київським зоопарками про передачу тварин нашому зоопарку.

Також вона наголосила, що провели значну роботу з озеленення території підприємства.

Директорка зоопарку наголосила, що для відвідувачів протягом сезону проводитимуть тематичні заходи, свята, квести. У планах створити й дитячий майданчик з елементами природнього середовища існування деяких видів тварин.

Продовжується робота із відтворення у напіввільних умовах з подальшим випуском у природне середовище чорних лелек.

 

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром