Як у Луцьку пройшла зустріч з кандидатом у президенти Анатолієм Гриценком

12 Березня 2019, 12:32
Лідер партії «Громадянська позиція» Анатолій Гриценко 3123 Джерело: Анатолій Гриценко
Лідер партії «Громадянська позиція» Анатолій Гриценко

Окрім міністерки освіти й науки Лілії Гриневич, 11 березня до Луцька завітав ще й лідер партії «Громадянська позиція» Анатолій Гриценко.

Перед його виступом на площі біля розважального центру «Промінь» поставили агітаційні намети, чоловіки та жінки вишикувалися ніби для гри, аби якнайшвидше зібрати літери й створити  слово. Тут було аж два – «чесних більше».

При вході у «Промінь» відразу ж відчулася метушня, координатори бігали й шукали місця для гостей заходу, відкрили балкон, проте багато охочих послухати кандидата у президенти так і залишилися стояти.

Після недовго виступу й байки-жарту про добробут і кабанчика почалися питання. Відразу ж до мікрофону хотів підійти депутат Луцькради від партії «УКРОП» Микола Дендіберін, проте слово дали йому на четвертому питанні.

Серед того, що цікавило лучан: перспектива забезпечення житлом військовослужбовців-пенсіонерів, розвиток охорони здоров’я, страхова медицина. Чоловік, який зачитував друге питання, навіть наголосив, що в кінці є аж три знаки питання.

Після цього й сам кандидат почав ставити питання, одним із них було, чи вірять присутні в те, що без хабара можна виграти справу в суді після проведення відповідної реформи. У залі піднялися дві руки: пенсіонерки й чоловіка, проте перша швидко опустила руку, коли Гриценко побажав успіху чоловіку, руку якого помітив. 

«А ви в суд ходили? – запитав він у волиняна, на що той ствердно відповів. – Молодець».

Звісно, на зустрічі зачепили й тему церкви, на що лідер партії відповів, що він ні в кого не питає, хто до якої церкви ходить, бо поважає право кожного  обрати свій шлях до Бог і закликав пройти цей шлях мудро.

На всі питання часу не вистачило, деяким мікрофон до рук спеціально не давали.

«Я жінці дам слово. Вибачте весна, – пожартував кандидат у президенти. – Я ходив у Національну поліцію, дав покази на кілька ключових посадових осіб, які з липня організовують провокації зокрема проти мене й інших кандидатів. Серед них були силові провокації – побиття в «Адєсі», після яких я взяв охорону. Серед них є й інші провокації, коли одні й ті самі люди їздять за мною в Київ, Харків, Калуш, Вінницю. От вони зараз приїхали в Луцьк, хочуть, щоб я їм надав слово, а я їм його не надам».

Ті, кому все ж не дали поставити питання, кричали. Серед них був і громадський активіст Сергій Рижков, якого цікавило: «Чого пішов Чуріков?». (Йдеться про екс-керівника «Громадянської позиції» на Волині Сергія Чурікова, – від ред.). Як зазначив сам Рижков, охорона очільника партії «Громадянська позиція» встала по обидві сторони від нього.

«Я зрозумів, чесних менше, а охоронців більше», – каже активіст. 

Кандидат у президенти питання почути вже не встиг, але його почув новий керівник партії на Волині Олександр Кралюк і запросив чоловіка за куліси. Певно, для того, щоб уникнути провокації.

Коментарі
13 Березня 2019, 08:49
Та не виберуть тебе худобо
Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром