«Аверс» заявляє, що телеканалом «займається» СБУ

11 Березня 2019, 16:21
Телеканал «Аверс» 2367
Телеканал «Аверс»

Колектив волинського телеканалу «Аверс» заявляє, що потрапив у «розробку» СБУ.

Про це повідомляється на сайті Національної спілки журналістів України.

Колектив телеканалу зазначає, що дізнався із власних джерел, що проти ЗМІ спецслужби можуть порушити справу щодо розпалювання міжнаціональної ворожнечі. А поки що працівники СБУ наполегливо рекомендують працівникам державних і комунальних структур не співпрацювати з телеканалом – не ходити на ефіри та не давати коментарів.

«З достовірних джерел, які наразі не хочемо розкривати, ми дізналися, що СБУ починає стосовно нас якісь «розробки». Буцімто спецслужби довго думали, як нас зачепити, аж тут на каналі вийшло інтерв’ю з блогером Анатолієм Шарієм, тож СБУ вирішило під цей «шумок» порушити справу щодо розпалювання міжнаціональної ворожнечі», – розповідає в коментарі НСЖУ директорка телеканалу «Аверс» Наталія Московка.

Щоправда, на сьогодні, офіційно про таке провадження телеканалу не повідомляли, каже директорка.

Варто відзначити, що Анатолій Шарій – відеоблогер, колишній журналіст. На думку низки українських ЗМІ, деяких політиків, СБУ та Комітету визволення політв'язнів має українофобські погляди й займається проросійською пропагандою з дискредитацією України.

 


 

«Але з власних джерел дізналися також, що спецслужби наполегливо рекомендують працівникам державних, комунальних структур не співпрацювати з каналом, не давати нам коментарів. А також видалити свої коментарі з наших сторінок у соцмережах. Чому до нашого телеканалу настільки підвищений інтерес СБУ – сказати важко. «Аверс» завжди був в опозиції, владу ніколи не хвалили, але подібного раніше не було», – додає директорка телеканалу «Аверс» Наталія Московка. 

Нагадаємо, що у Ковелі «Свобода» звинуватила «УКРОП» у поширенні нацистської ідеології. Голова депутатської фракції «Свобода» у Ковельській міській раді Вадим Ткачук жорстко розкритикував місцевий «УКРОП» за популяризацію книги Адольфа Гітлера «Майн Кампф». За словами лідера ковельських «свободівців», у Ковелі пропаганда нацистської ідеології неприпустима.

Популяризувала книгу Гітлера у Facebook журналістка, власний кореспондент волинської телекомпанії «Аверс» у місті Ковелі, член «УКРОПу» Олександра Ткачук. Раніше Район.Ковель повідомляв, що СБУ займеться ковельською активісткою «УКРОПу».

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром