Лучани незадоволені збирачами грошей у маршрутках

02 Вересня 2015, 17:11
1709

У місті знову активізувалися підозрілі волонтери.

Найчастіше жертвами псевдоволонтерів стають у громадському транспорті. Адже мало хто перевіряє наявність потрібних документів у представника організації, що здійснює збір.

Наш народний кореспондент Ольга Каращук розповіла, що сьогодні, 2 вересня, в маршрутне таксі № 12 зайшов молодий чоловік зі скринькою. Просив гроші на будівництво Львівського реабілітаційного центру для дітей з вадами розвитку. Кілька жалісливих пасажирів кинули у скриньку купюри у 5, 10 гривень. Коли один недовірливий чоловік запитав у прохача документи про дозвіл на таку діяльність, молодик мовчки вийшов із маршрутки на наступній зупинці.

Активісти, які викривають недобросовісних волонтерів, неодноразово нагадують, що справжні волонтери не збиратимуть гроші у маршрутках. Адже це створює незручності для пасажирів. Незважаючи на всі застороги, лучани продовжують давати гроші та скаржитися на такий вид збору коштів.

Район.Луцьк звернувся по коментар до начальника управління транспорту та зв’язку Анатолія Миронюка, чи можливо припинити діяльність таких волонтерів.

«Ми не можемо заборонити збір коштів у громадському транспорті і давати відповідні вказівки водіям також не маємо права», – сказав Анатолій Миронюк.

Тож поки лучани самі не припинять кидати гроші у кожну скриньку, не перевіривши документи, ніхто інший не вбереже їх від шахраїв.


 

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50
22.04.2024