У Луцьку поляки подарували новій поліції спецавто

02 Вересня 2015, 16:36
5623

Поляки передали 38 автомобілів волинській поліції.

У рамках проекту «Разом заради безбеки» програми транскордонного співробітництва Польща – Білорусь – Україна 2007-2013 відбулася церемонія передачі автомобілів з Євросоюзу.

Дійство розпочалося з трьох урочистих гімнів: України, Польщі та Євросоюзу. На церемонії були присутні заступник Міністра внутрішніх справ України з питань європейської інтеграції Тигран Авакян, заступник Міністра внутрішніх справ Республіки Польща – Державний секретар Ґжеґож Карпінські, Люблінський комендант воєводської поліції інспектор Даріуш Дзяло  та представники влади Волинської області і Люблінського воєводства. Гостей короваєм вітала титулована «Волинська княжна2015» Іванна Хом’як.


Начальник волинської міліції Петро Шпига висловив задоволення українсько-польською співпрацею і сподівання на те, що автомобілі зроблять волинську міліцію більш мобільною.

Даріуш Дзяло радів, що має честь передати 38 автомобілів марки «Isuzu D-Max» волинським колегам. Він зазначив, що метою проекту є підвищення безпеки на польсько-українському кордоні і висловив сподівання на подальшу співпрацю.

Від імені Міністра внутрішніх справ України привітав присутніх Тигран Авакян, який назвав співпрацю з польськими партнерами у правоохоронній сфері вкрай важливою.

Польський гість Ґжеґож Карпінські передав вітання Луцьку від рідного міста Торунь і зазначив, що наші міста вже давно є партнерами.

У тому, що за допомогою нових автомобілів люди отримають гарантію безпеки, упевнений заступник голови Волинської ОДА Сергій Кошарук.

 «Новий поліцейський виступатиме як порадник, захисник і правоохоронець, якому можна довіряти», – зазначив Сергій Кошарук.

Освятив автомобілі Митрополит Луцький і Волинський Михаїл. Владика висловив підтримку руху до Євросоюзу і процитувавши класика: «Прощай немытая Росия», взявся до молитви.

Після цього Тигран Авакян, Ґжеґож Карпінські, Петро Шпига та Даріуш Дзяло по черзі вручили ключі правоохоронцям, які гідно стояли під палючою спекою коло своїх автомобілів усю церемонію. По завершенню дійства іноземних гостей запросили на коротку екскурсію Луцьким  замком.



Кому саме призначені автомобілі і як вони обладнані, розповіла начальник юридичного відділу МВС України у Волинській області Оксана Забожчук.

«Це всі автомобілі для Волинської області. Розподілу по районах ще поки не було. Сьогодні тільки офіційне вручення. Загальна вартість проекту 1 000 841 євро. Реалізація проекту тривала з 2012 року. Купили ми не тільки автомобілі, а й 38 криміналістичних валіз, фотоапаратів, тепловізорів. Метою проекту є поліпшення роботи правоохоронних органів, захист прикордонної території. Взагалі Волинь – це і є прикордонна територія», – розповіла Оксана Забожчук.

Тож чи побачимо ми нові поліцейські автомобілі на вулицях Луцька, дізнаємося згодом.

Оксана ВЛАСЮК







 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39