Вони ламають стереотипи: історії лучанок

08 Березня 2019, 08:14
2317

Сьогодні жінки ламають фахові стереотипи, намагаючись опановувати професії, що потребують неабиякої сили та витривалості.

Про особливих героїнь – у сюжеті Сфера-ТВ.

Ніна Бабчанік працює машиністкою баштового крану 20 років. З її роботи починається будівництво нового будинку, закладається перша плита. Праця дуже напружена, найбільша концентрація - під час прикріплення вантажу і відривання його від землі. Працювати доводиться на великій висоті. За несприятливих погодних умов (гроза, сильний вітер) робота припиняється, бо стає особливо небезпечною, але незважаючи на це  жінка каже, коли вперше піднялась на висоту, відчула що така професія їй до душі.

Анастасія Матчишина зараз – мама в декреті, часу не так вже й багато, тому така робота (водій  таксі) зручна. Чоловік лояльно ставиться до такої професії, хоча в майбутньому, коли часу буде більше, вона можливо змінить рід діяльності, доповнює жінка.

Мріяла про свою ниішню професію і Анастасія Юр’єва. Дівчина навчалась на журналіста, але бажання працювати в органах було завжди. Тож, коли випала нагода пройшла навчання у патрульній поліції і без вагань залишилась працювати.

Детальніше – у відео.

Читайте також: У Луцьку вчитимуть продуктивності

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром