Боятися ми перестали, коли в шльопанцях виходили проти російських танків, – Ігор Лапін

07 Березня 2019, 16:40
1814

У Генштабі заявили про те, що Росія намагатиметься підірвати оборонний потенціал України під час виборів Президента України, які відбудуться 31 березня.

За їхніми даними, ударів слід чекати по трьох напрямках, де Україна має кордон з Росією – з боку півночі, сходу та півдня, – повідомляє «Волинське агентство розслідувань».

Народний депутат Ігор Лапін, який в 2014 році добровольцем пішов захищати Україну, вважає, що слід пильнувати і кордон з Білорусією.

«Звичайно, Управління розвідки та начальник Генштабу знає більше, ніж ми. Але, я б не виключав напрямок Білорусії, тому що ця країна має певний союз з Російською Федерацією. А зважаючи на те, що після завершення навчання, які були в минулому році в Білорусії, війська звідти не відведені, а лише роблять ротацію, то кількість російських військ, які брали участь у навчанні і надалі зосереджені біля кордонів», – розповів нардеп в ефірі телеканалу Прямий.

Окрім того, Ігор Лапін повідомив, що йому відомо про те, що в Білорусії відбулись не тільки навчання Росії, а і мобілізаційні збори, які проводяться регулярно. І чим далі, тим більше подібних зборів і частіше їх проводять.

«Ми бачимо певне переформатування в російських військах, тому що, якщо раніше йшло просто накопичення збройних сил, то зараз накопичуються ударні групи. Це трохи серйозніше, якщо говорити в тому контексті, що Росія збирається не оборонятися, а все таки наступати, і ми це бачимо по тій техніці, по тим підрозділам, і по тому особовому складу, який зараз навколо наших кордонів», – пояснив парламентар.

Щодо намагання підірвати оборонний потенціал під час виборів, то Ігор Лапін вважає, що певні «вкиди» зі сторони країни-агресора будуть.

«Ми маємо гібридну війну і ми маємо гібридну агресію РФ, і вона використовує всі методи, в тому числі й інформаційне поле – в 2014 році ми часто програвали цю війну в контексті інформаційного поля. Якщо ми говоримо про дестабілізацію в середині держави, якісь певні теракти – це завжди було можливо, ми є воююча країна, в якій йдуть бойові дії і до цього потрібно бути готовими», – зауважив Ігор Лапін.

«Звичайно, будуть робити різні «вкиди» для того, щоб спровокувати якісь незадоволення в населення, і тут потрібно бути готовими, попри те, що наші люди вже почали розрізняти інформаційні атаки», – додав політик.

Та додав, що наразі Україна більше підготовлена, ніж у 2014-му році.

«Я вважаю, що на сьогоднішній день, маючи певну підготовку вже в свідомості громадян, маючи нормальні позиції на передовій, маючи вмотивований особовий склад, а левова його частина демобілізована дома і вони також є пильні громадяни, які не поведуться на якусь провокацію, то ми більш підготовлені, ніж станом на 2014,2015,2016 роки. Готовими потрібно бути. Боятися ми перестали, коли в шльопанцях виходили проти російських танків», – підсумував Ігор Лапін.

Коментарі
08 Березня 2019, 09:33
Щеб нагнали пяту путінську колону московських попів
Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром