У Луцьку влаштували рейд на продавців рідкісних первоцвітів

07 Березня 2019, 14:51
2375

У Луцьку екоінспектори разом із муніципалами провели рейд «Первоцвіт», аби виявити можливі місця торгівлі червонокнижними рослинами.

Рейд відбувся у середу, 6 березня, – повідомляє прес-служба Державної екологічної інспекції у Волинській області. 

Екоінспектори спільно з працівниками Департаменту муніципальної варти Луцька провели рейд місцями торгівлі, щодо виявлення порушень природоохоронного законодавства.

В ході перевірки на вулиці Замковій (територія Центрального ринку) виявили жительку Рівненської області, яка торгувала рослинами, занесеними до Червоної книги України, а саме підсніжником білосніжним. За порушення законодавства про охорону природи  працівниками екологічної інспекції  склали протокол про адміністративне правопорушення за частиною 2 статті  88-1 КУпАП та, згідно чинного законодавства передано на розгляд до суду.

Екологи  закликають усіх небайдужих до стану навколишнього середовища громадян  долучитись до операції «Первоцвіт»:  не купувати букетів ранньоквітучих рослин, що занесені до Червоної книги України: білоцвіт весняний, шафран Гейфелів, підсніжник складчастий, підсніжник білосніжний (звичайний), цибуля ведмежа (черемша).

Також екологи попереджають: законодавством передбачене суворе покарання за знищення рослин, занесених до Червоної книги.

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром