Забудовник повернув до бюджету Луцька понад 330 тисяч гривень

07 Березня 2019, 12:56
1663

Із забудовника у бюджет Луцька стягнули понад 330 тисяч гривень незаконно повернутих йому коштів.

Про це повідомляють у прес-службі прокуратури Волині.

Так, прокуратура звернулася до господарського суду Волинської області з позовом в інтересах держави в особі Луцької міської ради до приватного підприємства та житлово-будівельного кооперативу.

Прокурори з'ясували, що у січні 2018 року між Луцькою міською радою та приватним підприємством укладено договір про пайову участь у розвитку інфраструктури міста Луцька щодо об’єкта будівництва на вулиці Ковельській в обласному центрі Волині.

Замовник будівництва зобов’язався внести і вніс у бюджет міста понад 3 мільйони гривень пайової участі у розвитку інфраструктури Луцька.  

У липні 2018 року рішенням Луцької міської ради забудовнику на понад 330 тисяч гривень зменшили обсяг пайової участі у зв’язку з передачею до комунальної власності територіальної громади міста квартири. Кошти перерахували на рахунок житлово-будівельного кооперативу.

Проте цю квартиру надали у власність не комусь із лучан, які перебували на квартирному обліку та потребували поліпшення житлових умов, а громадянці, яка на квартирному обліку не перебувала, але її помешкання знесли задля уможливлення будівництва багатоквартирного будинку – і підприємство в такий спосіб усього лиш виконало взяті на себе зобов’язання перед цією громадянкою.

Отож, прокурори у суді наполягали на визнанні рішення міськради незаконним та стягненні із забудовника безпідставно повернутих йому коштів.

Господарський суд області частково задовольнив вимоги прокуратури, відтак визнано недійсною додаткову угоду до договору пайової участі у розвитку інфраструктури міста та стягнуто із забудовника усю суму незаконно повернутих йому коштів.

Читайте також: Лучанин, купуючи авто в інтернеті, став жертвою шахрая

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром