«Смердіти буде всім», – Ігор Лапін про хутряну ферму в Підгірному

06 Березня 2019, 16:25
1989

Народний депутат України Ігор Лапін зазначив, що він виступає проти будівництва хутряної ферми у Рожищенському районі.

Про це повідомляє «Волинське агентство розслідувань».

Нардеп повідомив, що до нього від громадян надійшло звернення, в якому просили підтримати законопроект №10019 щодо регулювання діяльності хутряного виробництва в Україні. Ігор Лапін є співатором цього проекту закону.

«Я – за захист тварин і ідея будівництва звіроферми мені не подобається. Я розумію, що 20 робочих місць, які можуть створити на території села, це не мало, але я вважаю, що це питання стосується не одного села, а і навколишніх, тому в обговоренні мали взяти участь всі жителі, ОТГ оскільки смердіти буде всім», – прокоментував нардеп.

Варто зауважити, що окрім проекту закону №10019, Ігор Лапін є співатором таких законопроектів як, №7267 щодо впровадження ідентифікації та реєстрації тварин з метою посилення відповідального поводження з ним та №5283 про внесення змін до Закону «Про захист тварин від жорстокого поводження (щодо пересування тварин у пересувних цирках.

«Протягом своєї депутатської каденції, я послідовно виступаю за захист тварин. Є співавтором законопроектів, один з яких і стосується регулювання діяльності хутряного виробництва в Україні. На жаль, на сьогоднішній день немає політичної волі аби 226 депутатів підтримали ініційовані законопроекти», – додав парламентар.

Нагадаємо, у селі Підгірне Рожищенського району на Волині планують відкривати хутряну звіроферму, де вирощуватимуть норок на шуби. 

Читайте також: Волинській журналістці погрожували через скандал з хутрофермою.

 

«Треба дати бізнесу шанс»: за 30 кілометрів від Луцька працюватиме хутряна ферма.

 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром