У місті просять навести лад із лічильниками

12 Вересня 2016, 12:31
2009

Встановлення загальнобудинкових лічильників обліку газу відбувається не «за бажанням» ПАТ «Волиньгаз», а відповідно до постанови Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП).

Про це заявив начальник Луцького відділення ПАТ «Волиньгаз» Руслан Сахарчук на круглому столі щодо питання незадоволеності жителів Луцька встановленням загальних будинкових лічильників для обліку споживаного газу, пише «Конкурент».

Захід відбувся з ініціативи народного депутата Ігоря Лапіна 12 вересня в конференц-залі департаменту ЦНАП.

Нардеп запропонував присутнім головам ОСББ, представникам міської ради та громадським активістам в процесі обговорення напрацювати варіанти, як вирішення конфлікту так і встановлення поквартирних газових лічильників.

Руслан Сахарчук розповів, що орієнтовно програма із встановлення загальнобудинкових лічильників запрацювала у квітні-травні цього року й спротиву з боку населення спочатку не було – він почався пізніше.

«Ми, як ПАТ, зобов'язані це робити, а люди не хочуть. На даний момент в Луцьку встановлено в межах 10-ти загальнобудинкових лічильників. Ми за всіма нормативними документами маємо право складати акти на тих людей, що відмовляються цілими будинками від встановлення лічильників. Тоді їм іде нарахування в два рази більше норми», – сказав Руслан Сахарчук.

Він додав, що таким чином виходить «замкнуте поле». Адже люди думатимуть, що «Волиньгаз» примушує їх встановлювати або лічильники, або тим, хто від них відмовиться, нарахують подвійні тарифи. Хоча насправді, зі слів Сахарчука, вони це роблять згідно з нормативними документами, а саме постановою НКРЕКП.

«Ми – звичайні виконавці», – зауважив в ході обговорення Руслан Сахарчук.

Голова ОСББ «Лучани» Юлія Сабатюк зауважила, що люди й так не задоволені підвищенням тарифів, а тут відбувається й подальше збурення населення.

«Коли поїхали в НКРЕКП, то там сказали, що є багато відмов від лічильників і звинуватили ПАТ «Волиньгаз», нібито ми зговорились з ОСББ, щоб не встановлювати цих лічильників. Розумієте? Вони кажуть, що ми змовляємось з вами», – сказав Руслан Сахарчук.

Ігор Лапін зауважив, що один з механізмів вирішення питання з лічильниками не залежить від «Волиньгазу», а саме від НКРЕКП, адже це є внесення змін до їхньої постанови. Він сказав, що варто завершувати із словесною перепалкою між учасниками круглого столу і випрацювати механізми, що можна було б зробити у цьому напрямку, і що він, як народний депутат, зможе зробити.

Голова ради голів ОСББ Луцька Роман Бондарук сказав, що тут треба врегулювали момент, яким чином люди мають відмовлятись від загальнобудинкового лічильника.

Громадський активіст Михайло Шелеп зауважив, що напружена ситуація із встановленням лічильників сталась від того, що людей не інформують належним чином про ці речі.

Втім Ігор Лапін попросив всіх учасників круглого столу бути на «одній стороні барикади» в тому числі і «Волиньгаз», й напрацювати разом з головами ОСББ, громадськими активістами, представниками міської ради якісь механізми вирішення питання.

Фото Волинського агентства розслідувань






 

Коментарі
12 Вересня 2016, 16:39
Вихід очевидний - Волиньгаз встановлює персональні лічильники як це передбачино законом, або йде НАХ
12 Вересня 2016, 17:15
А персональні тобі за чий рахунок поставлять? Він вартує 3000 тисячі за наш. Як тобі потрібно,то став сам. А ні, плати у три рази дорожче - це твій вибір.На воду поставив і не казав,щоб тобі "Волиньводоканал" поставив ні? Я от поставила собі і маю спокій. За цілий місяц накрутила аж куб газу. А тобі поствлять 8 кубов на однул юдину. І будеш платити, вже платиш.А далі ціна вище хмар буде.А я плачу тільки за те,що спалила.УЯви три місяці збипала і поставила-пенсіонерка,проста пенсіонер при 1400 пенсії.
12 Вересня 2016, 21:02
По перше- на персональні лічильники були виділені фінанси по держпрограмі.Куди поділися?.По-друге- перед встановленням загальнобудинкового лічильника треба достеменно перевірити кількість проживаючих І КІЛЬКІСТЬ ПРОПИСАНИХ у будинку -"ето двє большие разніци." Чому одинокі пенсіонери повинні будуть сплачувати - середній по будинку - показник за тьму квартирантів,які не прописані,а отже і не враховані ні ЖЕКом, ні міськгазом. На сьогодні питання тільки в цьому.Це просто велика несправедливість по відношенню до маленьких сімей.
13 Вересня 2016, 17:00
Хочеш справедливості постав окремий лічильник на квартиру,будеш платити за це,що спожив. Совдеп пройшов,ніхто не буде ставити тобі лічильник задарма.За чий кошт?Ці фінанси, які було видвлено , уже давно вкрали свої і своїм було поставілено безкоштовні лічильники.
15 Вересня 2016, 17:45
Можна посадити тих хто вкрав з конфіскацією і за їх кошти поставити личильники, чи як бидло і далі будемо терпіти знущання?
13 Жовтня 2016, 17:44
Волиньгаз-це лише виконавець робіт!А головне підприємство яке утворює тарифи і складає постанови щодо лічильників газу є:НКРЕКП(Національна комісія,що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг) Волиньгаз підпорядковується цій комісії яка є в Києві.Прийшла постанова встановити загальнобудинкові лічильники,от і Волиньгаз встановлює!Волиньгаз підвласна компанія і в неї немає ніяких коштів для встановлення газових лічильників.Все залежить від НКРЕКП.Комісія винесла постанову,подала на затвердження в уряд,уряд затвердив і виніс наказ виділити з державного бюджету певну суму для встановлення лічильників(для Волинської області виділено 22 млн.гривень)потім гроші з бюджету поступають на рахунок Волиньгазу,і Волиньгаз виконує встановлення лічильників газу в будинках,а не в квартирах.Отака процедура.Гроші не виділили для встановлення в кожній квартирі,а виділили лише на будинки,щоб було дешевше-знайшли вирішення ситуації-називається-зекономили.
Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром