У другій поліклініці Луцька відкрили оновлене відділення денного стаціонару

05 Березня 2019, 15:37
перерізання стрічки 4581
перерізання стрічки

У КП «Луцький центр первинної медико-санітарної допомоги №2» презентували роботу оновленого відділення денного стаціонару, що є однією із форм амбулаторного лікування хворих, що не потребують цілодобового медичного нагляду.

За час існування денного стаціонару на базі другої поліклініки обладнання та саме приміщення морально застаріло і потребувало оновлення, — пишуть на сайті Луцькради.

Саме тому депутати міської ради на сесії прийняли рішення про виділення коштів на проведення капітального ремонту приміщення у сумі 930,5 тисяч гривень. Окрім цього, для придбання меблів, обладнання та інвентарю денного стаціонару виділено додаткові кошти в сумі 151,4 тисяч гривень.

Оглянути роботу нового обладнання прийшли й представники міської влади — секретар міської ради, виконувач повноважень міського голови Григорій Пустовіт, радник міського голови Ігор Поліщук, начальник управління охорони здоров’я Микола Якимчук.

За словами завідувачки відділення денного стаціонару, лікарки кардіолога Людмили Бєлоцької, лікування в умовах денного стаціонару набуло популярності як серед медичних працівників, так і серед пацієнтів. Адже пацієнт може отримати всі необхідні йому маніпуляції, процедури, обстеження та консультації лікарів протягом дня і повернутись додому. За рік в умовах денного стаціонару проходить лікування близько 3500 осіб. Основний профіль – соматичні захворювання: хвороби серцево-судинної системи, нервової, ендокринної, травної систем. Така форма лікування є доступною, зручною і економічно вигідною.

Відділення складається із семи лікувальних палат, ординаторської, маніпуляційної та кімнати для персоналу. Відтепер ці приміщення не лише обладнані новим медичним устаткуванням та меблями, а й набули нового естетичного вигляду. Для проведення внутрішьовенних маніпуляцій було придбано два спеціалізовані крісла -реклайнери.

«Продовжуємо покращувати умови перебування лікарів та пацієнтів у медичних закладах Луцька. Відділення денного стаціонару не ремонтувалося із 1978 року. Зараз це відділення капітально відремонтоване. Виконавці робіт дуже творчо підійшли до оформлення цього приміщення. Відтепер пацієнтам також буде комфортно лікуватися у чистих, гарних палатах, а лікарі матимуть гарні, просторі, сучасні кабінети. Завдання міської влади — створити оптимальні умови для роботи медперсоналу, адже у медичних установах Луцька працюють досвідчені та кваліфіковані медики,- зазначив радник міського голови Ігор Поліщук.







Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром