Патрульні вчили лучан переходити дорогу

05 Березня 2019, 13:40
патрульні вчили лучан переходити дорогу 2174
патрульні вчили лучан переходити дорогу

Пенсіонери, діти, молодь, люди середнього віку, велосипедисти, з ціпками і дитячими візочками, – «ловили» патрульні у Луцьку та проводили з ними профілактичні бесіди.

Про це повідомляють у прес-службі патрульної поліції Волині.

«Причина зупинки – перехід дороги у невстановленому місці. Хоча, це не завжди був перехід, частіше це було хаотичне перебігання між автомобілями. У бажанні скоротити час люди свідомо наражали себе на небезпеку, кидаючись під колеса транспортних засобів. Але громадяни порушували не лише задля скорочення часу, окремі пояснення були досить дивні: «у мене болить спина», «мені так зручно», «я тут ходила і буду ходити» тощо», – йдеться в тексті.

Богдан Павлович, старший інспектор Патрульної поліції Волині, розповів, що у цьому році полісмени вже оформили майже 300 постанов за ст. 127 КУпАП (порушення правил дорожнього руху пішоходами), а загалом лише за січень в області сталось 15 наїздів на пішоходів, 3 людей в результаті загинуло.

Патрульні розповідають, що цікаво було спостерігати, як на проспекті Грушевського чи проспекті Соборності люди лише ступали на проїжджу частину, але, побачивши правоохоронців, передумували і йшли до світлофора чи пішохідного переходу, які, до речі, розміщуються буквально за 10-20 метрів.

Однак, більшість людей не стримували і люди в формі. Інспектори чемно розмовляли з порушниками, наголошуючи на неухильному дотриманні правил дорожнього руху та спрямовуючи в напрямку світлофора чи переходу.

«Особливо запам’яталась пенсіонерка з внучкою на проспекті Соборності: спочатку жінці зробили зауваження, щоб не наражала себе і внучку на небезпеку та вказали на світлофор неподалік. Жінка пройшла кілька метрів і знову хотіла перейти у невстановленому місці. Та внучка відтягнула бабусю від проїжджої частини, за кілька секунд вони вже спокійно переходили дорогу на зелене світло світлофора», – йдеться в дописі.

Інспектор зі зв’язків з громадськістю Роман Ткачук наполегливо рекомендував кожному порушнику дотримуватись правил безпеки на дорозі, адже людині легше пройти кілька метрів до переходу чи світлофора, ніж водієві – різко загальмувати, спричиняючи аварійну ситуацію.

«Люди порушують, бо в них це в голові – от їм так зручно, і все! Крім цього, за дане порушення передбачено штраф всього лише 51 гривня. Дивує таке халатне ставлення до власного життя і життя інших», – додає інспектор.

Читайте також: У Луцьку штрафуватимуть підприємства, що забруднюють стоки шкідливими речовинами









Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром