Якими незвичними композиціями дивують лучан на урбан-фесті

11 Вересня 2016, 14:23
1889

В експоцентрі «Адреналін» відвідувачі можуть подивитися на вуличну абетку, човни на суші, бетономішалку з планетами та символічний плуг.

Новий експоцентр «Адреналін» став майданчиком для інсталяцій, перформансів, картин у стилі графіті, мистецтва стікерів тощо. Цегляні стіни, на яких розмістилися яскраві роботи, теж схожі на окремий арт-об’єкт у популярному стилі лофт – пише Таблоїд Волині.

Ядром виставки стала «Вулична абетка»  – полотна вуличних художників зі всієї Україн, що об`єднані єдиною темою літер. Саме вони – основа слів, з якими так полюбляють працювати вуличні митці. Кожен учасник обрав для себе одну літеру та інтерпретує її у власному стилі, а дехто компонує повні абетки.

Не менш оригінальними і змістовними є творчі інсталяції Руслана Чугая, суть яких вдається вловити не одразу. Автор натякнув на кілька варіантів розкриття сенсу його робіт, але розповів, що не дає повних означень, аби залишилося поле для креативу глядачів.

Наприклад,  інсталяція «Борозна» для автора – це поєднання чоловічого фалічного символу плуга і жіночого образу борозни. Деякі відвідувачі ж побачили у цьому глобальну проблему екології, витіснення асфальтом первозданної природи.

Інсталяція «Човни на суші» має глибокий філософський підтекст. Усі кораблі різного розміру, і за потреби можуть скластися в один за принципом «матрьошки». Вони схожі на труни, а червона стрічка – на час. Тобто, у сукупності це символ того, що всі колись сядуть у свій корабель, аби більше не пристати до видимого берега. Втім, це лише одне із усіх можливих трактувань робіт, що мають безліч сенсів.

Серед інсталяцій Руслана є ще бетономішалка з планетами всередині, що ніби поєднує земне з небесним чи матеріальне із духовним та серія картин під назвою «Ню-анси».

А на території «Андреналін Сіті» кипить робота майстрів вуличного мистецтва. Вносять останні штрихи у готові зображення, домальовують мурали, коригують ескізи та змішують фарби. Все для того, щоб створити маленьке містечко вуличного мистецтва, і додати барв у будні лучан.













1

1


1


 

Коментарі
12 Вересня 2016, 01:16
Як на мене - хворі люди!
12 Вересня 2016, 01:36
Напiвфабрикат
12 Вересня 2016, 01:57
Рівень не низький а просто КІЧ, це найгірше що там було. <br/>Невже організатори це не бачать?
12 Вересня 2016, 12:21
Чому не усіх художників запросили з районів області на цей фестиваль
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром