Брище: на полігоні виявили небезпечний вантаж, який хотіли закопати у землю

11 Вересня 2016, 13:16
1801 Джерело: bei-lamps.blogspot.com

На Брищенському полігоні намагалися загорнути у землю 200 люмінесцентних ламп.

Активістам довелося викликати поліцію та працівників управління ДСНС України у Волинській області – пише Волинська газета.

«Такі лампи мають утилізувати за додаткову плату з дотриманням певних правил безпеки. Адже в них містяться пари ртуті, що загрожує навколишньому середовищу та здоров’ю людини. Звісно, ми забили на сполох і, хоч був уже пізній час, домоглися, аби на місце події прибули відповідні служби», – розповідає житель села Брище, депутат Рокинівської селищної ради Луцького району Олег Лукашевич.

Вони й виявили близько 200 люмінесцентних ламп.  Уже провели розслідування, відома фірма-власник та прізвище посадовця, який дав дозвіл на вивіз небезпечного вантажу.

«Наше село і так потерпає від смороду та сміття. Жителі з острахом п’ють воду, бо ж вона часто – незрозумілого кольору. Якось у брищенців з’явилася надія, що стан кардинально зміниться, адже знайшовся іноземний інвестор, який виявив бажання збудувати тут сміттєпереробний завод. Виділив навіть частину коштів, та їх, схоже, розікрали, інвестора ж в Україну не пустили і він пішов…» – каже Олег Лукашевич

Натомість тут збудували сортувальну лінію, яка, за умовами договору, мала б відбирати 70 відсотків вивезеного сміття, а 30 захоронювати. А сортує лише від 5 до 20 відсотків. Тепер хочуть побудувати піч для спалювання сміття. Вже приїздили її будівничі, оглядали територію.

На думку депутата і громадського активіста, ці печі не пройшли належної експертизи і якогось технічного випробування і дим дошкулятиме селянам. Тож члени сільського комітету переконані, що найкращим виходом із цієї ситуації було би будівництво сучасного сміттєпереробного заводу.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром