Лучани просять вдосконалити «пакунок малюка»

04 Березня 2019, 10:48
2348

У Луцьку просять видавати «пакунок малюка» тільки з натуральними речами.

Про це на сайті Єдиної системи місцевих петицій написала Олена Петрошук.

«З вересня 2018 року в Україні запроваджено допомогу «пакунок малюка», який спрямований на стартову підтримку для новонароджених. Така допомога давно успішно практикується в інших європейських країнах, але видається вона заздалегідь до пологів, завдяки чому може зменшити витрати на збір речей у пологовий будинок, уникнути їх дублювання, т.я. частина речей необхідна вже у перші дні після народження дитини, а через місяць може втратити свою актуальність», — йдеться у повідомленні.

Для оптимізації цінності «пакунка» просять більш професійно підійти до питань: 
- якості (не допускати речей невідомого походження, з сумнівним складом, з не натуральної сировини); 
- вчасної видачі протягом 1-3 дня з народження (а не протягом місяця). Щоб виключити ситуацію відсутності «пакунків», щомісяця визначеному працівнику в пологовому подавати дані щодо кількості жінок, яким видані листки непрацездатності у зв'язку з вагітністю та пологами (тобто кількості потенційних отримувачів «пакунків» у наступні два місяці), у відповідний підрозділ соціального центру.

«На основі сформованого запиту попередньо у пологовий доставлятиметься необхідна кількість допомоги, яка видаватиметься кожному новонародженому доречно - протягом першого-третього дня його життя (а не як кажуть в лікарні «коли пощастить»)», — додала лучанка.

Коментарі
07 Березня 2019, 18:27
Петиція знаходиться за посиланням: https://e-dem.in.ua/lutsk/Petition/View/1217
Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром