Художники намалювали на стіні велетенський мурал

11 Вересня 2016, 09:14
4119

Мурал «Нуль метрів над рівнем моря», назва якого написана зверху композиції за допомогою шрифту Брайля, з’явився у рамках урбаністичного фестивалю «ПоліхромА».
 
Створювали мурал Сергій Радкевич (Teck) та Андрій Присяжнюк (And). Сергій Радкевич, який уже поїхав на інший проект, працював над обличчям, а Андрій – над іншими деталями композиції. Тож про роботу над малюнком, що тривала шість днів, розповів And – пише Таблоїд Волині.

«Робити таку колаборацію насправді складно, тому що кожен працює у своїй манері, а треба було зробити все так, щоб виглядало гармонійно, передавала почерк кожного з художників, але й органічно між собою було поєднано», - зізнався Андрій Присяжнюк.

Розповідаючи про те, як з’явилася ідея, Андрій каже, що автори хотіли зіграти на контрасті.

«В «Адреналін Сіті» все динамічно, шумно, багато розваг, а ми вирішили зробити роботу, яка б навпаки виражала якийсь спокій. Стіна була в напіваварійному стані: і стіни обсипалися, і плитка. До того ж вона нерівна, є багато рельєфів, дверей. Взагалі було питання, чи варто починати. Але це був своєрідний виклик для нас, і я вважаю, що ми справилися із своїм завданням. Хоча насправді мені потрібен час, щоб об’єктивно оцінити власну роботу», - каже художник.


 

Зараз він також працює над проектом, який реалізується на території «Сіті парку», де будується галерея під відкритим небом «4х8 gallery». Це буде змінна експозиція, яка складається із 4 плит, над форматом якої зараз ще працюють.

Всього у рамках урбан-фестивалю «ПоліхромА» з’явиться сім муралів і одне графіті.

Луцький художник Дмитро Микитенко розповів, що у Луцьку малює нечасто. Натомість його роботи можна побачити в Житомирі, Одесі, Києві, Івано-Франківську та за кордоном. На території «Адреналін Сіті» він працює над абстрактною композицією, яка має дві назви – «В очікувані Сіріуса» або «Парад овалів». Вона є частиною циклу «Абстрологія» (абстрактна астрологія, - пояснює Дмитро).

«В сучасному просторі і так є дуже багато інформації, тому в своїх роботах я не намагаюсь якось інформативно навантажувати глядача. Це моя візуальна поетика, вільна геометрія, яка не викликає будь-яких асоціацій, щоб її зрозуміти, треба ввімкнути не розум, а фантазію», - поділився Дмитро Микитенко.

Також над роботами на території «Адреналін Сіті», попри спеку, творять вуличні художники зі Львова та Івано-Франківська. 
















 

Коментарі
11 Вересня 2016, 14:14
За совєтів малювкали робочих на 9 поверхів. Слабо.
11 Вересня 2016, 18:51
навєрно я не понімаю того іскуства, чи то руки в майстрів зі сраки ростуть
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром