У музичній школі Луцька відкрили новий концертний зал

02 Березня 2019, 10:10
Музична 2051
Музична

У «Луцькій музичній школі №1 імені Фридерика Шопена» урочисто відкрили новий концертний зал.

Захід пройшов 28 лютого, – інформує Луцькрада.

 На захід завітали заступник міського голови Костянтин Петрочук, радник міського голови Ігор Поліщук, директор департаменту культури Тетяна Гнатів, представники Генерального Консульства Республіки Польща в Луцьку та Всеукраїнської асоціації закладів мистецької освіти.

«Дуже приємно, що саме сьогодні відбувається відкриття цього концертного залу, адже саме сьогодні 209 років тому народився великий композитор — Фридерик Шопен, іменем якого названа наша музична школа. Мабуть, не потрібно розказувати, яким був цей концертний зал до ремонту, адже він практично не підлягав до використання. Сьогодні ж це один із найкращих концертних залів у місті за своєю зовнішньою естетикою, а також технічним наповненням», –звернувся до присутніх Ігор Поліщук.

Також до вітального слова долучився директор Львівської Музичної Школи №6 Імені Богдана-Юрія Янівського Богдан Ховзун.

«Учням першої музичної школи міста Луцька надзвичайно пощастило у тому, що вони вже зараз, на цій сцені, можуть стати справжніми музикантами. Вони зробили свій перший крок щоб прославляти своє місто та тішити батьків своїми здобутками», – зазначив він.

Під час свята усі присутні могли насолодитися класичними світовими музичними творами у виконанні учнів та викладачів музичної школи №1 ім. Фридерика Шопена. А естетика нового концертного залу у поєднанні із сучасним технічним забезпеченням сцени, м’яким звучанням відреставрованого концертного роялю «Естонія», сучасним освітленням та акустичною системою налаштували гостей на потрібний лад.








 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром