Які прем’єри підготував театр у Луцьку

01 Березня 2019, 22:14
3453

Волинський академічний обласний музично-драматичний театр імені Тараса Шевченка готує нові вистави.

Про це йдеться в сюжеті 12 каналу, передає Конкурент.

Орієнтовно наприкінці березня на малій сцені можна буде переглянути п’єси Антона Чехова «Ведмідь» і «Пропозиція». Головний режисер театру Михайло Ілляшенко запевняє, що цей матеріал буде дуже цікавий для глядача як за жанром, так і акторською грою.

«Мене просто обурює те, що мало йде Антон Павлович Чехов на сцені України. Хоча б тому, що він українець, хоча б тому що, він сам сказав про те, що він українець. Ну такі були часи, він писав російською мовою, але це людина, яка надзвичайно любила Україну, він дуже багато писав про Україну. І мені здається, що нам, незважаючи на ті політичні обставини, зараз не слід віддавати свого. Це стосується і Чехова, і Гоголя.. Це наші люди, які в силу багатьох обставин працювали на російську літературу», – зазначив він.

Театр щорічно випускає по чотири прем’єри. Наразі першу виставу, яка називається «Ведмідь», підготували наполовину. Чехівську «Пропозицію» гратимуть дещо пізніше. А у вересні на глядачів ще чекатиме п’єса Олега Потурая «Присмерк». Вона – про З’їзд монахів у Луцьку. З того часу минуло рівно 590 років.

Зі слів директора театру Анатолія Гливи, виставу про З'їзд монархів зіграють, можливо, і в замку.

Читайте також: «ГаРмИдЕр» запрошує на театральний проект «Монодіалоги»

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром