Як Луцький замок вітав першокурсників

01 Вересня 2015, 18:43
1890

На території замку Любарта понад 800 новобранців «посвятили» в студенти ЛНТУ.

Першокурсники, їхні друзі, батьки та родичі 1 вересня заповнили Замкову площу. Одягнені по-святковому у вишиванки новачки гордо клеїли на груди значок «Я студент ЛНТУ».

Розпочалося святкування з урочистого Гімну України. Після чого до слова запрошували ректора університету Петра Савчука, голову Волинської ОДА Володимира Гунчика та мера Луцька Миколу Романюка. Виступив з вітальним словом і керівник бюро Східноєвропейської Люблінської політехніки Веслав Сікора. На жаль, ті, хто не знає польської мови, навряд чи зрозумів, що побажав гість першокурсникам. Зате традиційне «Слава Україні» було виголошено українською. З уст Митрополита Луцького та Волинського Михаїла прозвучала молитва за «побожних студентів».

Проте молилися не всі. За натовпом біля сцени побутувала своя атмосфера.


Після офіційних урочистостей оголосили неофіційну частину дійства. Люди почали потихенько розходитися і шукати замкові тіні, аби сховатися від пекучого сонця. Той, хто не хотів відлучатися від сцени, ховався від спеки під парасолею.

 Рятувалися від не по-осінньому гарячого дня і холодною «мінералкою». Коли воду не було куди поставити, креативні студенти придумували своєрідні столики.



А поки охочі пофотографуватися по черзі підходили до різних замкових споруд, на сцені виступили вихованці школи бойового гопака «Герць».


Розважали публіку і співами. «Старенький трамвай» гурта «Флайза»  змусив підтанцьовувати фанатів навіть у таку спеку.

Хто ж не любить танців і співів, мав змогу подивитися на виставку, влаштовану університетом і навіть придбати собі щось із «хенд-мейду».



Завершилося свято битвою лицарів. «Ух ти, а можна і мені так!» – викрикували з натовпу найсміливіші новобранці. 

Після цього першокурсників провели в «університетську дорогу» під звуки дзвонів і з кульками-мріями у руках.

Автор: Оксана Власюк

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром