Волиняни мають знати, що робити на той випадок, як Путін геть здуріє, – Лапін

01 Березня 2019, 20:09
Ігор Лапін 1723
Ігор Лапін

1 березня щорічно відзначається Всесвітній день цивільної оборони. В 1931 році з ініціативи декількох держав французький генерал медичної служби Жорж Сен-Поль заснував у Парижі «Асоціацію Женевських зон» – «зон безпеки» для створення шляхом двосторонніх і багатосторонніх угод локальних зон безпеки в усіх країнах, яка потім була перетворена на Міжнародну організацію цивільної оборони (МОЦО). В 1972 році МОЦО отримала статус міжурядової організації. З 1990 року цей день відзначається у всіх країнах, що вступили в МОЦО.

Народний депутат Ігор Лапін вважає, що українці не мають іншого виходу, як орієнтуватися на Швейцарію – де армія практично дорівнює чисельності дорослого населення, а за відсутності в хаті зброї платиться штраф. Не ми такі – життя з божевільним сусідом таке, – пише ВАР.

«Через вже практично підготований аншлюс Росією Білорусі Луцьку варто подбати про якісну цивільну оборону – бо від нас тільки 150 км до Пінська», – зауважив парламентар.

«Волиняни мають реально оцінювати рівень загрози і бути готовим – точно знати, що кому робити, на той випадок, як Путін геть здуріє», – сказав Ігор Лапін.

«Давайте почнемо з того, що просто знатимемо своїх сусідів в обличчя, хто чим займається, хто що знає і вміє, до кого можна підійти і з якою проблемою. Це така штука, котра дуже не завадить і в звичайному мирному житті», – підсумував народний депутат.

Читайте також: У цьому році суверенітет України буде збережено незалежно від розвитку подій, – Лапін

Коментарі
02 Березня 2019, 10:10
Сначала разстрелять врага народа Сашку Долара.
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром