Вздовж річки Стир хочуть облаштувати доріжку для бігунів

09 Вересня 2016, 12:36
3011 Джерело: nemalababaklopoty.com

Для зручності мешканців, які полюбляють бігати на довгі дистанції, у міськраді розглядають ідею створення бігового маршруту вздовж території біля річки Стир.

Про це у п’ятницю, 9 вересня, під час прес-конференції з нагоди легкоатлетичних змагань «Лучеськ пів марафон 2016» розповів заступник міського голови Юрій Моклиця.

Він зауважив, що підтримка такого напрямку спорту як біг –  це досить серйозний виклик для міської ради, тому що у Луцьку наразі немає місця для тренувань з бігу на довгі дистанції.

«І це питання до нас, тому що ми маємо створити ці умови… Врешті-решт навіть і для себе, хто бігав по колу на стадіоні більше 10-ти кілометрів, зрозуміє, що це складно, тому що голова крутиться і це перетворюється у психологічне випробування, а не біг», – зазначив Юрій Моклиця.

У зв’язку з цим, каже заступник, нині розглядають можливість використовувати для бігу територію вздовж річки Стир. Приблизний маршрут бігунів міг би охоплювати ділянку від Київського майдану, вздовж вулиці Глушець, через парк, Старе місто, під мостом на Данила Галицького, заплаву, повз будинок Голованя, біля мосту на Ковельській та Шевченка.

«Це реальний маршрут, у якому жодне місце не перетинається з потоком автотранспорту. Зрозуміло, що завдання не на рік і не на два, але це потенціал. Думаю, що вже наступного року почнемо працювати над ідеєю в першу чергу у частині парку та Старого міста, а далі малюватимемо проект і розраховуватимемо хоча би для початку якийсь бюджетний варіант», – підсумував Юрій Моклиця.

Коментарі
12 Вересня 2016, 12:46
і будки для маньяків?
Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром