Аграрії у Луцьку обговорили розвиток галузі у 2019 році

28 Лютого 2019, 23:19
2886

Стан справ в аграрному секторі області, новації у галузі сільського господарства та можливість отримання державної допомоги обговорили під час навчання керівників сільськогосподарських підприємств та голів фермерських господарств області, що відбулися в Луцьку.

Про це повідомляє відділ інформаційної політики ОДА.

Слід зауважити, аби послухати аграріїв, почути їх проблеми та відповісти питання на зустріч прибули заступник міністра аграрної політики і продовольства України Віктор Шеремета та голова ОДА Олександр Савченко.

«Держава серйозно почула проблеми аграріїв, тому я вважаю, що ми повинні сьогодні обговорити нові правила гри на 2019 рік. Це дозволить вам працювати над тим, як ними можна буде скористатися. Будемо спілкуватися про новації у 2019 році у сферах фіскальної служби, Держгеокадастру, Держпродспоживслужби, екології, Держпраці. Все це йде наввипередки, і ми хочемо до вас це все довести», - розпочав зустріч директор департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Юрій Горбенко.

Так, про підтримку аграріїв у 2019 року з Державного бюджету розповів Віктор Шеремета. На його думку, розвивати аграрний сектор – дуже важливо. Особливо – підтримка фермерів-одноосібників, тому сьогодні по фермерах розробили багато напрямків підтримки. Разом із цим, тут потрібна велика підтрика місцевих керівників.

«Приємно відзначати, що на Волині є контакт аграріїв і керівництва області. Повірте, знаю особисто, що таке співробітництво як на Волині мало де зустрінеш, і це дає певні результати. А результати у вас по області є. До прикладу, ті державні підтримки, у які ваші люди повірили, та довіряють державі. Бо довіра до влади і держави – це те, над чим ми повинні працювати», - сказав Віктор Шеремета.

Також столичний посадовець вручив Почесні грамоти Кабінету Міністрів України кращим представникам аграрного комплексу.

Високо оцінив волинських аграріїв і голова облдержадміністрації Олександр Савченко.

«Ваша праця за 2018-й рік мною за п’ятибальною шкалою оцінюється на «п’ятірку з плюсом». Це стосується усіх сидячих у залі. Як і контролюючих органів, так і тих, хто призваний допомагати фермерам, і персонально усіх агровиробників, які плекають землю, які носять її на руках. Волинські аграрії займають один із провідних рядків в списку досягнень України, адже за урожайністю ми на 4-6 місцях. І це тішить», - сказав він.

Читайте також: Волинських фермерів закликають отримати дотації від держави











 

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром