«Луцькі депутати вирішили, що можуть виконувати закони частково», – Леся Бондарук про декомунізацію

28 Лютого 2019, 16:49
2396

Під час сесії Луцької міської ради депутати декомунізували лише частину вулиць із списку.

Про це на своїй сторінці у мережі Facebook пише представниця Інституту національної пам'яті Леся Бондарук.

«Луцькі депутати вирішили, що можуть виконувати закони частково. Справді, так зручніше – лобіювати власні інтереси під прикриттям, що закони виконують, хоч і не до кінця. Саме в цьому я переконуюся, коли вчора на сесії Луцької міської ради за законом про декомунізацію із запропонованих 17 вулиць і 2 провулків перейменували лише більшість. 5 вулиць, названих іменами найодіозніших комуністів – лишили.  Хто вирішував кого лишити у списку, а кого викреслити перед голосуванням? Хто вирішував виконати закон повністю чи частково? Я вхожу в робочу групу з перейменування, яку очолює депутат Луцької міської ради Микола Федік (ВО «Свобода»)», – пише Леся Бондарук.

Також додає, що 31 жовтня 2018-го року комісія міськради з перейменування подавала весь список на голосування депутатів міськради. Тоді депутати не хотіли голосувати: одні казали, що треба зачекати, доки пройдуть президентські вибори, щоб не завдавати людям клопотів (а зараз за місяць до виборів – передумали народні обранці?). Інші, на чолі з Ігорем Поліщуком («Укроп»), висловлювалися проти перейменування, бо не погоджувалися з новими назвами.

«До речі, Ігор Поліщук входив у комісію з перейменування вулиць міста на чолі з Юлією Вусенко у 2015-2017 роках. Він бував на частині засідань і не дуже виступав проти нових назв, а потім і облишив свої обов’язки вибирати нові, бо не приходив на робочі засідання. А тепер голосує проти назв, які приймала група, у складі якої він також був. Виходить, що голосував проти своєї ж роботи в комісії! Але як голосував 31 жовтня! Мені він дуже нагадав регіонала Чечетова – бо саме так, як той, Поліщук показував депутатам, щоб не голосували за перейменування вулиць, тобто не виконували закон про декомунізацію», – додає жінка.

Також Леся Бондарук пише, що її не повідомили про те, що  27 лютого під час сесії Луцької міської ради будуть перейменовувати частину вулиць, які підлягають декомунізації. Також не повідомили й інших учасників процесу декомунізації в Луцьку.

«Усі довідалися згодом. І розумію, чому не повідомили. Бо я проти часткової законності й використала б нагоду про це заявити та пояснити. Рішення про перейменування готував Микола Федік від постійної комісії міської ради з питань дотримання прав людини, законності, боротьби зі злочинністю та корупцією, депутатської діяльності, етики та регламенту. За моє прохання пояснити, хто саме вирішив викреслити зі списку 5 комуністів, він відповів, що радився з головами депутатських фракцій міськради і на їхнє прохання скоротив цей список. Прізвища «порадників» не назвав. Отже, під покровом комісії з питань дотримання прав людини, законності… зробили недозаконня або недокомунізацію! Бо вирішили не виконувати закон у повному обсягу! Бо вирішили, що постійні «ходоки» на захист Ярощука в особі колишнього комуніста Андрія Бондарчука, від червоних ветеранів НКВД на захист Олександра Федорова та інших можуть тимчасово заспокоїтися? Тимчасово! Бо закон все одно буде виконаний і луцькі вулиці Боженка, Говорова, Нікішева, Ярощука і Федорова будуть перейменовані згідно Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки». Такою є позиція Українського інституту національної пам’яті.
А тепер давайте глянемо по суті – що не виконали луцькі обранці», – пише Леся Бондарук.

 


 

Коментарі
01 Березня 2019, 00:16
Дрянь вятровича. Нічого не вийде.
Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024