Лучани вийшли на акцію протесту проти Московського патріархату

28 Лютого 2019, 11:49
«Путін — патріарх РПЦ» 4708
«Путін — патріарх РПЦ»

У Луцьку на акцію протесту прихильників УПЦ Московського патріархату прийшли прихожани Православної церкви України.

28  лютого біля приміщення облради прихильники помісної церкви стоять із плакатами «Путін — патріарх РПЦ».

«Ми православні люди української церкви. Ми вже маємо Томос. А вони ще щось хочуть...московської церкви. Прийшли, показують тут шось. А ми їм показуємо, що вони неправі», — розповів лучанин Ярослав.

Учасник акції протесту проти Московського патріархату Федір зауважив, що не розуміє, для чого прихильники УПЦ МП приїхали.

«Кирило висвячував ракети, танки, щоб росіяни їхали в Україну та нищили наших людей. Ці люди не розумію, що це таке. Їм сказали, шо наша церква не канонічна», — сказав Федір.

1

1

1

Коментарі
28 Лютого 2019, 14:15
нафанаїл бери своїх варварів і їдь до кіріла
28 Лютого 2019, 14:16
виконуйте закон московські попи. У нас є Томос. І ви тепер нам до сраки. Галасуйте не галасуйте це все пусте. Горить під ногами земля?
28 Лютого 2019, 14:38
А чому ви так категорично проти кожна людина має право на віросповідання і кожен може вибирати то підіть позакривайте бабтистів штунд виж маєте право
28 Лютого 2019, 14:38
А я хочу звернутися до свого тезки із села Куликович (священика), який так заповзято переконує парафіян не переходити до Православної церкви України. (Думаю, що він обовязково приїде до Луцька). Мабуть добре платить рассєя за такі переконання. Невже потрібно говорити, що батюшка в Куликовичах є пастиром, а віряни овци і що вони повинні йти на ним. Про це не на часі говорити. Ми живемо в Україні, а Путін убиває найкращий цвіт нації. Ви ж, попи МП, допомагаєте йому в цьому. Ті мізерні копійки, що па рафіяни дають на церкви, ви віддаєте на зброю в рассєю. Гинуть наші ж хлопці, захищаючи нас із вами і ваших діток. Де ваша совість і чи є вона у вас. Ради проплати ви здатні на все, навіть брати до рук зброю (не всі, звичайно). Уже в моєму селі, де народився, сусід із сусідом не розмовляє, брат із братом. А винен у цьому отець Олександр. Усе відтягує перехід до Православної церкви України, але чому? Мабуть, гроші ближче до серця, ніж віра. Тож бійтеся Бога Олександре! Постарайтеся все-таки якнайшвидше перейти до нашої церкви, а не служити московії. Це, що ваша країна чи країна агресора? Ви подумайте про тих батьків, чиї діти загинули у бою, захищаючи нас із вами. Прийміть їх за своїх, а чи серце не защемить у вас? Мабуть, ні. Бо ви хочете дружити і допомагати рассєє. Навіщо це робити? Ви що не розумієте? Та ще й затягуєте старших. А ще звернуся до односельчагн: невже ви не боїтеся ваших померлих батьків, які захищали церкву у 70-ті. Збивали хрести, куполи нелюди, але вони відстояли. Нехай не думають катічки, зойки, надьки, гальки, що переможуть. Ні, цього не станеться. Храм у селі Куликовичі все-таки буде належати до Православної церкви України. Ганьба тим, хто це не підтримує. Не бійтеся, що бар закриється, в який ви так любите заходити після служби. Він стоятиме. А подумайте чи в рассєю хати чи залишитися в Україні і любити її не на словах, а на діла. Отче Олександре, схаменіться! У вас є також дітки, невже ви не думаєте про <br/>їхнє майбутнє? Вони ж ходять до української школи, а не рассєйської. Пора подумати вам і тим, хто вас підтримує. Ви своєю брехнею про те, що вас хочуть відсторонити від служби половина вірян тільки розсварюєте їх. Цього ніхто не прагне. Миру хочуть у селі Куликовичі Маневицького району. Постарайтеся це зробити!
28 Лютого 2019, 14:48
Так це правда. Те, що творить отець Олександр неприпустимо. Село Куликовичі мирне і красиве. А де взялася таке несправедливість і хто її посіяв, не знаю. Це ж треба таке придумати, що батюшку відсторонити від служби. Та хто має таке право, ваші сусіди чи хтось інший? Така неправда. Хто посмів оббріхувати сусід сусіда? Бог один і ходять до храму молитися, а не сваритися... На мою думку, винен отець Олександр. Замість того, щоб перейти до православної церкви України, він відтягує цей процес і не знає, коли це станеться. Мабуть, рассєя добре платить, тож хоче підзаробити. Але це не по-божому. Ганьба!
28 Лютого 2019, 15:23
Люди схаменіться поки не пізно.Кожна людина має право на вибір.Треба Богу молитися і просити ,щоб був мир на землі,а не обзивати один одного,як батюшка може говорити гадості на іншого батюшку,якщо він і ПЦУ МП Схаменіться бо буде пізно.Господи дай розуму нашим людям.
28 Лютого 2019, 15:46
Ви Саша такий впевнений що священники пцу мп відправляють гроші в москву звідки така інформація в вас є докази ви б краще запитали священника куди ідуть гроші з церкви і вам він відповів би куди і скільки іде грошей но ви боїтесь запитати чому він би вам відповів би
28 Лютого 2019, 16:29
Так, шановний пане Андрію, гроші все-таки ідуть до рассєї. Невже ви ще не зрозуміли, що Московський патріархат залежний від Путіна? Якщо так, то дуже жаль. Якщо навіть я помиляюся, а це, упевнений, не так, то ви до якого боку за рассєю. Це що не правда, скільки смертей від рассєї. А для чого вона нам в Україні? Ви не задумуєтеся? Для большой пропаганди! Гинуть наші хлопці, найкращі, від рук рассєї і таких, як вони. А наші українці не розуміють, що прийшов час розпрощатися із Москвою. Для чого нам такі друзі? Гинуть майже щодня наші Герої. Вони дійсно є Героями, захищають нас, у тому числі таких, як ви. І мене дивує, як у такий час можна бути таким тупоголовим, не розуміти, що діється. Бог один і молитися можна вдома, не тільки у храмі. А ті копійчані гроші, що сплачуються на церкву, дійсно, частина, іде в московію. Не можу навіть написати з великої букви. Проплачують священикам від Московського патріархату за те, щоб вони чим довше протрималися в їхній парафії. Настане час і всі церкви, побудовані в Україні, на мою думку, перейдуть до Православної церкви України. А ви не памятаєте, як збивали хрести у 70-ті, я - так. Ми, діти, відновлювали їх: фарбували вікна, підлоги, батьки скло в шибки вставляли, двері робили... Це дійсно правда. А тепер московія керує! Ганьба таким українцям, які тягнуться до рассєї!
28 Лютого 2019, 17:06
А мені цікаво куди ж ідуть ті гроші що отримують голова обласної держадміністрації,голова районної адміністрації,сільский голова кожен з них отримує 150000 тис. гривень за кожну церкву що перейшла чи перейде мені це цікаво куди ідуть ці гроші і хто спонсорує держава? Порошенко хто це 450-600 тис гривень ще даже і батюшці дають 150 тис гривень якщо перейде звідки кошти беруться якщо на дороги нема грошей даже щоб зробити ямковий ремонт
28 Лютого 2019, 17:07
А батюшка з села раків ліс отримав 5 тис доларів що ви на це скажете
28 Лютого 2019, 17:08
За що їм платять за карі гласки
28 Лютого 2019, 19:41
Ото прийшли попи наїжені, пихаті, мордаті морди. Добре живеться на нашій землі. Попи, вам напевно не зрозуміло, що є документ, називається Томос. Почитайте що він означає. І треба виконувати закони України. А то йдуть і просять дайте, дайте, дайте ще накрасти... Виродки.
28 Лютого 2019, 21:19
Одних відкормили ні треба і других накормити він же ш піп новий міняємо шило на мило
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром