Лучанки перевірять безпечність вулиць міста

08 Вересня 2016, 17:06
1693 Джерело: brightwallpapers.com.ua

У Луцьку стартує ґендерний моніторинг центральної частини міста.

Про це повідомили під час прес-конференції у четвер, 8 вересня.

Подібний моніторинг вже проводили у 2014 році, цього ж року він буде детальнішим, оскільки покликаний зафіксувати, які зміни відбулися, і наскільки безпечним є місто сьогодні.

Перевірку безпечності проведуть на проспекті Волі, вулиці Лесі Українки, у Старому місті та у Центральному парку культури і відпочинку імені Лесі Українки. Моніторити ситуацію будуть 5 жінок різної вікової групи двічі на день – вранці та ввечері. Перевірятимуть освітлення, стан тротуарів, доріг, наявність інформаційних табличок, які повідомляють про лікарні, відділки поліції. 

«Ми хочемо проаналізувати ситуацію, зафіксувати результати, напрацювати певні пропозиції щодо удосконалення зон міста. Одне з найважливіших завдань - активізувати лучан, щоб донести що ми мусимо змінювати місто», - розповідає координаторка кампанії Тетяна Карпів.

Крім перевірки безпечності координатори організують форум-театр та інтерактивну карту, до створення якої зможуть долучитися усі лучани.

Головний редактор інтернет-видання «Волинь 24» та партнер кампанії Юрій Ричук стверджує, що моніторинг здатен щось змінити, оскільки будуть подані пропозиції в міську раду та буде контроль за їх виконанням.

Наразі лучани можуть приєднатись до реалізації кампанії та писати про проблеми вулиць міста на сторінку «Жіночого клубу» у Facebook. Згодом координатори створять відповідну платформу, де усі лучани зможуть допомогти зробити  місто кращим.

Партнерами кампанії є «Жіночий клуб», Волинська обласна громадська організація «Гендерний центр», Волинська обласна громадська організація «Волинський прес-клуб», «Гендерний театр» Луцького педагогічного коледжу.

 

Використання цього матеріалу без дозволу редакції «Район.Луцьк» заборонене. Авторські права захищені українським і міжнародним законодавством. Під «використанням» мається на увазі повна або часткова републікація цього матеріалу на сторінках інших інтернет-видань (окрім соціальних медіа). Щодо використання матеріалу телефонуйте +38 066 413 29 28 або пишіть на редакційну електронну адресу [email protected].​

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром