Маяківську сільську раду оштрафували на 600 тисяч гривень за «чужі» гріхи

08 Вересня 2016, 15:16
3672 Джерело: volynnews.com

Княгининівську сільську раду (колишня Маяківська) податкова оштрафувала на 600 тисяч гривень.

Нагадаємо, проти касира сільської ради порушена кримінальна справа за те, що вона взяла нібито «благодійні внески» у сумі 120 тисяч гривень і вони не потрапили до казначейства. Наразі Оксана Шумерук працює на посаді головного спеціаліста управління агропромислового розвитку Луцької РДА.

Зазначимо, на посаді касира підозрювана перебувала ще за попереднього сільського голови Ігоря Ярмольського. Таємниче зникнення коштів невідомо куди відбувалося теж за його каденції. Зараз сільську раду очолює нова голова Олена Твердохліб.

За її словами, контрольно-ревізійна комісія виявила зникнення коштів та заявила про це порушення у податкову. Податкова у свою чергу оштрафувала сільську раду, яка тепер працює у повністю оновленому складі, на 600 тисяч гривень. Сільська рада наразі намагається у судовому порядку вирішити ситуацію:

«Перевірка КРУ показала факт, що гроші були неправильно оприбутковані і не потрапили у казначейство. Нам написали припис, щоб ми прийняли міри. Але які я можу прийняти міри, якщо тих грошей немає? Я написала заяву в поліцію, адже до мене звернулися люди з питанням куди поділися гроші?»

«15.03 було заведено кримінальне провадження з цього приводу. Фінінспекція у цьому випадку не звернулася до поліції, а подала дані в податкову. Знайшовши в цьому порушення закону, податкова оштрафувала Маяківську сільську раду у п’ятикратному розмірі . Ми подали з цього приводу у суд, але суд програли. Зараз ми подали апеляцію у Львівський апеляційний суд. Можливо апеляційний суд візьме до уваги, що це був працівник колишньої сільської ради і що проти нього порушена кримінальна справа», - каже Олена Твердохліб.

Також очільниця сільської ради зауважила, що йде об’єднання Княгининівської та Рокинівської сільських рад. Відповідно, обиратимуть голову нової об’єднаної громади:

«Зараз почнуться вибори і виходить так, що Твердохліб допустила, що сільську раду оштрафували на 600 тисяч гривень», - зазначила посадовець.

 

Використання цього матеріалу без дозволу редакції «Район.Луцьк» заборонене. Авторські права захищені українським і міжнародним законодавством. Під «використанням» мається на увазі повна або часткова републікація цього матеріалу на сторінках інших інтернет-видань (окрім соціальних медіа). Щодо використання матеріалу телефонуйте +38 066 413 29 28 або пишіть на редакційну електронну адресу [email protected].​

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром