Центр: вулиці міста заполонили тисячі новоспечених студентів у мантіях

08 Вересня 2016, 16:36
2665

У Східноєвропейському національному університеті імені Лесі Українки 2 тисячі 164 першокурсники склали обітницю і присяглися бути гідними студентами та сумлінно виконувати свої обов’язки.

Студентська посвята відбулася у четвер, 8 вересня. Тисячі першокурсників та магістрів зібралися біля головного корпусу університету, аби прийняти благословення на навчання та взяти участь в урочистій ході.

До недавнього часу школярі та абітурієнти, а сьогодні уже студенти перед урочистим дійством особливо не нервували. Хтось взяв із собою надійну підтримку – маму і тата, а хтось і без того весело та безтурботно готувався вступити у нове студентське життя.

Щоб новачки не схибили і обрали вірний шлях у подальші роки навчання, владика Михаїл благословив новобранців та побажав бути гідними почесного звання студента.

«Вітаю усіх з початком навчального року і хочу відзначити, що наші першокурсники – справжні патріоти своєї країни… Ви не продали свою першість, не поїхали навчатися в інші країни, а обрали свій рідний український університет», – виголосив владика і приступив до молитви.



 

Після благословення студенти поклали квіти до пам’ятників і приготувалися до урочистої ходи. І тут дівчата, які вирішили взути на урочисте дійство підбори, вочевидь, зрозуміли свою помилку. Адже студентам у довжелезних мантіях довелося долати добрячий шмат дороги до того, як прийти на університетський стадіон і скласти присягу.

Дорогою впевнені бувалі та трохи розгублені новачки ловили на собі зацікавлені погляди перехожих та водіїв автівок, які на певний час призупинялися, аби пропустити «чорну колону».



 

На стадіоні студентів чекала найважливіша подія, яка і об’єднала тисячі абітурієнтів у стінах закладу – урочиста присяга.

Першокурсники тричі присягли бути гідними студентами вишу і після звуків «Гаудеамусу» та виступу гімнасток, взялися слухати настанови свого університетського батька – ректора Ігоря Коцана. Він зауважив, що цьогоріч в університеті навчається на 500 студентів більше, ніж минулого року, що є гарним показником успішності закладу.

«Запорукою навчання є гарне здоров’я. Тож закликаю усіх першокурсників приходити на стадіон і займатися спортом…Надіюся, що ви швидко адаптуєтеся і поповните наш колектив новими досягненнями», – зазначив Ігор Коцан.


 

Пройнятий щирими словами ректора, голова Волинської облдержадміністрації Володимир Гунчик не менш урочисто привітав присутніх і побажав усім хороших знань та удачі на іспитах.

«Це велика честь – бути студентами Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки. Впевнений, що ви з гідністю понесете це звання. Міцнійте, набувайте знань, успіхів вам і зі святом!» – виголосив вітання Володимир Гунчик.


 

Опісля музичного виступу, вітальну естафету перейняв міський голова Микола Романюк. Мер радо привітав усіх, кому вдалося вступити цьогоріч до університету та побажав, щоб все складалося якнайкраще.

«Хочу побажати, щоб усі надії, які ви покладаєте на університет – справдилися», – зауважив Микола Романюк.


 

Привітали офіційних студентів і ксьондз, професор, ректор Люблінського католицького університету Антоні Дембіньскі та голова студентської ради СНУ Назар Недбайло.

Палюче сонце змушувало студентів ховатися у тінь, використовувати футбольне поле не за призначенням і влаштовувати студентські посиденьки.

Студентка п’ятого курсу Інституту філології та журналістики Ірина розповідає, що добре пам’ятає свій перший день в університеті і день посвяти. Тепер, уже ставши магістром, каже, що жодного разу не пожалкувала про вибір університету.

«Коли стоїш тут після чотирьох років навчання, відчуття уже не ті, що були на першому курсі. Тоді усе було новим, незвичним і цікавим. А тепер розумієш, що навчальні роки не минули дарма і ще більше утверджуєшся в думці, що твій університет – найкращий у світі», – ділиться старшокурсниця.

А от для першокурсниці Олени процес посвяти – новий, тому студентка не приховує свого захоплення.

«На святі усе сподобалося. Цікаво те, що усі одягнені у мантії. Це якось відрізняє нас від інших і дає змогу зрозуміти, що ми уже стали студентами», – каже першокурсниця.

Опісля урочистої посвяти, майбутні бакалаври та магістри символічно відпустили у небо кульки та розійшлися святкувати свій новий статус у неофіційній обстановці.




















1















1


1














 

Більше фото дивіться у галереї.

 

Використання цього матеріалу без дозволу редакції «Район.Луцьк» заборонене. Авторські права захищені українським і міжнародним законодавством. Під «використанням» мається на увазі повна або часткова републікація цього матеріалу на сторінках інших інтернет-видань (окрім соціальних медіа). Щодо використання матеріалу телефонуйте +38 066 413 29 28 або пишіть на редакційну електронну адресу [email protected].​

 

Коментарі
08 Вересня 2016, 20:37
успіхів у навчанні
08 Вересня 2016, 21:09
так тримати
Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024
15.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром