Яким буде сквер авіаторів у Луцьку

27 Лютого 2019, 12:14
місце, де планують облаштувати сквер 3762
місце, де планують облаштувати сквер

У Луцьку на перехресті вулиць Грушевського та Стрілецької вже цьогоріч планують створити сквер авіаторів.

Про це розповів радник луцького міського голови Ігор Поліщук, – пише Перший.

За його словами, нині розроблена архітектурна концепція цього скверу. У міській раді вже визначились, який вигляд він повинен мати, і шукають людей, які могли б виконати це замовлення.

«Ідея полягає в тому, щоб зробити у сквері конструкцію зі зменшеними копіями усіх літаків, які використовувались в авіації Волині. В фюзеляжах цих літаків, де шасі випускається, хочемо зробити підсвітку. Це тонка робота, яка вимагає майстерності. Шукаємо майстрів, які могли б зробити максимально якісно і максимально бюджетно, щоб не було великих витрат бюджетних коштів», – пояснив він.

За його словами, вже цьогоріч планують почати реалізацію цього проекту. Радник міського голови запевняє, що виконати всі роботи можна за 3-4 місяці.

«Там треба перекласти бруківку, зробити озеленення і безпосередньо конструкцію. Єдине питання, хто зробить і з якого матеріалу. Щоб конструкцію не побили і не вкрали, вона повинна бути антивандальною. Скільки літаків буде, поки не знаємо. Вивчаємо історію», – пояснив він.

За словами Ігоря Поліщука, орієнтовна вартість скверу становитиме 1,5 мільйона гривень.

Нагадаємо, рішення про створення у Луцьку скверу авіаторів на розі вулиць Грушевського та Стрілецької прийняли у міській раді рік тому, 28 лютого.

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром