Новочерчицька: може з’явитися нова п’ятиповерхівка

07 Вересня 2016, 11:34
2515 Джерело: ukr.media

Виконавчий комітет затвердив спеціальне земельне погодження на будівництво п’ятиповерхового будинку на вулиці Новочерчицькій, 5.

Голосування відбулося у середу, 7 вересня, на засіданні виконкому.

Виконуючий обов’язки начальника управління містобудування та архітектури Віталій Швай розповів, що раніше дозвіл був на зведення трьохповерхового будинку, проте забудовник пройшов всі процедури і просить дозволу на будівництво п’ятиповерхівки.

Проте зауважив, що жителі сусіднього будинку проти забудови, але свою скаргу подали вже після обговорення.

«Я розумію, що люди скаржаться, але у нас є законодавчо затверджена документація, яка дозволяє це зробити», – зазначив Віталій Швай.

Натомість мешканець сусіднього будинку Борис Кордолевський стверджує, що будинок зводять за сім метрів від паркану, балкони виведені на його земельну ділянку, а також є ризики підтоплення сусідніх територій.

«Там всі балкони виведені на мою територію. Таке враження, що він будується на моїй земельній ділянці, а не на сусідній. Чи можна за 7 метрів від паркану будувати п’ять поверхів? Та там і три не можна, я думаю», – розповів чоловік.

Відтак, дехто з членів виконкому закликав колег не голосувати за проект рішення. Михайло Щур зауважив, що варто звернути увагу на скарги мешканців.

«Мені здається, що це питання не готове. Ніхто не проти будівництва, але чому за рахунок погіршення умов життя сусідів?», – підсумував член виконкому.

Проти прийняття рішення виступив і Олег Бондарук. Він наголосив, що питання варто відкласти, поки не проведуть роботу з сусідніми мешканцями.

Зрештою, члени виконавчого комітету підтримали проект рішення та вирішили доручити управлінню містобудування та архітектури підготовку містобудівних умов та обмежень на будівництво п’ятиповерхового багатоквартирного житлового будинку на вул. Новочерчицькій, 5.

Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром