У Луцьку хочуть збільшити тарифи на проїзд: причини

25 Лютого 2019, 15:52
2070

У Луцьку перевізники вимагають підняти вартість проїзду у маршрутках з 5 до 6 гривень.

Про це розповів директор Департаменту економічної політики Луцької міськради Олександр Озінович, — пише Волинь UA.

 «Луцькі перевізники хочуть підняти зарплату водіям. У тарифі 5 грн вона закладена на рівні 5500 гривень. А у тарифі 6 гривень – близько 7200 гривень. Також вони стверджують, що зросла вартість дизпалива з 23 – 24 грн до 26 грн. Крім того, ріст тарифу позитивно вплине на ремонтні роботи. За словами перевізників, тариф у 6 грн дозволить їм вийти на рівень рентабельності 25%. За рік це приблизно принесе 250 тисяч гривень прибутку на кожен автобус. Сукупний дохід усіх перевізників за рік складе 50 млн гривень. Теоретично це дозволить поступово оновити парк маршруток у місті», — каже посадовець.

З іншого боку, Олександр Озінович зазначив, що луцькі перевізники не виконують положень меморандуму про співробітництво, який вони підписали з міською радою. Тому він скептично ставиться до обіцянок перевізників.

«На жаль, перевізники так і не поспішають виконувати умови меморандуму з містом. У цій ситуації я бачу лише один дієвий вихід – запровадження електронного квитка. У будь-якому разі, якщо виконком ухвалить проект рішення про ріст тарифів, воно буде розглядатися в Антимонопольному комітеті. Також відбудуться громадські обговорення. Це все займе не менше 2 місяців», — додав Озінович.

Читайте також: Безлад із маршрутками в Луцьку: в мерії розводять руками

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром