«Залишіть хутро тваринам»: у центрі Луцька протестували зоозахисники

24 Лютого 2019, 15:47
У Луцьку протестували зоозахисники 2941
У Луцьку протестували зоозахисники

До всеукраїнської акції «Знімай хутро назавжди» долучились луцькі зоозахисники.

Акція відбулась  у неділю, 24 лютого, у багатьох містах України. Луцькі активісти зібрались на Театральному майдані міста. 

Зазначимо, організатори заходу — всеукраїнський рух «UAnimals». Вони закликають людей відмовитися від натурального хутра, а також разом із іншими зоозахисниками просять парламентарів ухвалити законопроект №10019 про заборону виробництва хутра в Україні.

Читайте також: За 30 кілометрів від Луцька працюватиме хутряна ферма





Представниця зоозахисної організації «Волинське обласне товариство зоозахисту» Галина Недогода каже, що хутряний бізнес не лише неекологічний, але і негуманний.

«14 країн Європи взагалі заборонили хутряне виробництво на законодавчому рівні. Багато країн створили такі умови для хутряного бізнесу, що їм просто невигідно працювати. Тому їхні бізнесмени намагаються відкрити свій бізнес в Україні. А його наслдіки – це інфіковані землі, інфікована вода, забруднення навколишнього середовища та інше. А також – це жорстоке поводження з тваринами. Ми, як зоозахисники, це засуджуємо та виступаємо проти», – розповіла зоозахисниця.

Також жінка додала, що на хутряних фермах тварин вбивають найжорстокішими способами: від застосування електричної напруги – до газових камер.

«Ми хочемо, щоб люди зрозуміла, що кожна шуба – це чиїсь страждання, кров та культивування жорстокості. Адже людина, яка там працює, вона стає жорстокою через таку професію. Потім цю жорстокість вона переносить з роботи в навколишній світ», – зазначила Галина Недогода. 




Лучанка Надія Красовська каже, що шуби не варті таких знущань над тваринами.

«Ми маємо замислюватись на тим, чому європейські країни відмовляються від хутряного бізнесу, а на теренах України його починають відкривати. Також я думаю, що шуби не варті того, щоб так знущатись над тваринами. Тим більше, що у нас не так сильно холодно. І є багато одягу із штучних матеріалів, яким можна замінити шуби. Я думаю, що наше суспільство готове відмовитись від хутра. Тим паче, що зараз започаткували хорошу інформаційну кампанію, яка людям доносить цю ідею. І держава має допомогти з цим на законодавчому рівні», – додала зоозахисниця.

Також під час акції зоозахисники збирали підписи під зверненням до народного депутата України Ігоря Лапіна з проханням проголосувати за законопроект №10019 про заборону виробництва хутра в Україні. Кажуть, що надіються на його підтримку та розуміння.

Активісти додають, що наразі дуже важливо проводити антихутряну кампанію і вчити цьому своїх дітей, щоб вони жили в гуманному та екологічному суспільстві.




 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром