Волинський краєзнавчий музей покаже презентацію «з сюрпризом»

24 Лютого 2019, 15:25
2537

У Волинському краєзнавчому музеї анонсували відкриття оновленої виставки «Будуть приходити люди», яку приурочили до 148 річниці з дня народження Лесі Українки.

Захід можна буде відвідати 25 лютого о 12.00, – йдеться на сайті музейного простору Волині.

Центральне місце на виставці займуть 36 графічних робіт – повна серія ілюстрацій «Лісової пісні» самобутньої української художниці Софії Караффи-Корбут, які вперше експонуються в  музеї.

Окрім книжкових видань «Лісової пісні», в тому числі й справжніх раритетів першої половини ХХ століття, виставка містить ще й окремий розділ, представлений творами скульптури і декоративно-прикладного мистецтва. Це скульптурна композиція «Музика весни» за драмою-феєрією «Лісова пісня», а також фарфорові статуетки персонажів «Лісової пісні».

Для гостей підготували справжній сюрприз – презентацію унікальної рукотворної книги «Лісова пісня», яка не має аналогів у світі. Її представить авторка, фундатор видавництва книг ручної роботи «Креативна книга» Олена Медведєва. Відвідувачі зможуть не лише познайомитись з етапами нелегкої творчої роботи, а й долучитись до них власноруч.

«Несподівані біографічні сюжети, пов’язані з історією написання і першого виходу в світ геніального твору Лесі Українки, з’ясування хвилюючих подробиць коректорської роботи над першим виданням самої авторки та її рідних, думки про прямий перегук гідного художнього оформлення книги з її текстом – все це та багато іншого чекає на Вас на музейному заході», – пише наукова співробітниця музею Людмила Завада.

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром