Луцьким школярам досі не закупили підручники

06 Вересня 2016, 15:24
1573 Джерело: volyn24.com

Програма змінюється – підручників не дають. За таким принципом другий рік поспіль навчаються 4-7 класи українських шкіл.

Попри виділені на закупівлю навчальних посібників кошти із луцького бюджету, тендер у місті досі не відбувся. Коли луцьких учнів забезпечать книгами – невідомо, пише «Волинь24».

«Ситуація стандартна – нам часто не вистачає підручників. Половину книжок виділяють за кошти держбюджету, частину маємо закупити за міські кошти. Держава теж свою частину недозабезпечила», – прокоментував ситуацію начальник управління освіти Луцької міської ради Олег Гребенюк.

Тендер на закупівлю 31 219 підручників для луцьких шкіл був оголошений ще у липні. Проте – не відбувся.

«Не було учасників», – запевнив Олег Гребенюк і навідріз відмовився пояснити, чому у такому випадку на офіційному сайті державних закупівель вказано, що претенденти були: ТзОВ Учбово-видавничий центр «Школяр» пропонував продати книги за 24 347,4 грн та ТОВ «Літера ЛТД» – за 14 584,48 грн.

Начальник управління освіти запевнив, що вже повторно подали документацію на закупівлю книг, проте в електронній системі контролю за тендерами інформації про це – поки немає.

Тим часом луцьким учням 4-7 класів роздали частково нові, а частково – старі підручники. 

«На весь клас виділили десять комплектів підручників, що відповідають новій програмі, решту – старих. Окрема тема – зовнішній вигляд цих книжок. Наприкінці навчального року у нас суворо вимагають підклеювати підручники, у випадку чого – навіть повертають. А 1 вересня роздали такі потріпані і страшні книжки… вони ними що – у футбол влітку грають?», – обурюються батьки.

«Із одних предметів вчаться за старими підручниками, з інших – за новими. Але і в тому, й в іншому випадку є частина учнів, підручники яких не відповідають тому, що задають додому. Дітей поставили до відома: якщо у вас немає книжки, з якої треба робити домашку – скачайте підручник в інтернеті», – розповідає мама 7-класниці із луцького НВК №26.
 

Коментарі
06 Вересня 2016, 19:42
Олег Гребенюк хоче хабаря, це ж очевидно
07 Вересня 2016, 01:29
І в школі № 25 аналогічна ситуація з книжками- в одному з 7-мих класів дівчаткам роздали книги за новою програмою, а хлопчикам- за старою. Класний керівник переказала, щоб навіть не дзвонили і не задавали запитань, про такий розподіл. Домашні завдання задають за новою програмою, то чому діти мають "совати " на плечах лишні кілограми?
Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024