Рівненські актори розповіли в Луцьку про зйомки в полях та українське кіно

06 Вересня 2016, 13:49
3389

До Луцька напередодні Дня українського кіно завітали Станіслав Лозовський – артист Рівненського драматичного театру, виконавець однієї з головних ролей у фільмі «Гетьман» та його колега по театральній сцені Ніна Ніколаєва.

Зустріч із акторами пройшла у луцькому Палаці культури 5 вересня, пише Таблоїд Волині.

«Часто кажуть, що українського кіно сьогодні не існує. Але вітчизняних фільмів, які завоювали світову популярність, – безліч, потрібно поновлювати спадщину. Нам пощастило потрапити в якісний український художній фільм», – зізнався Станіслав.


Було надзвичайно цікаво слухати, як артист отримав роль сина Богдана Хмельницького Тимоша. Це були перші проби Станіслава на зйомку в фільмі, хоч у кадрі він намагався поводитися природно, кумедних моментів вистачало.

«Перший режисер, який проводив проби, здався мені мовчазним  і дивним. Мені пояснили, що він соціопат. Одна зі сцен, яку я мав зіграти, – з коханою Геленою. Він мені каже: «Я буду грати Гелену». Мене така ситуація розсмішила та розслабила, я ні за що не переживав. Під час сцени я чув від нього фразу: «Давай, ти ж цього хочеш», – з усмішкою згадує Лозовський.

До початку зйомок «Гетьмана» змінився режисер фільму, тож Тимоша мав зіграти інший актор, але після кількох днів зйомок на цю роль затвердили таки Станіслава.

«Зйомки тривали з 16 серпня по 4 жовтня 2015-го. Знімали у Свіржському, Золочівському, Олеському замках, у Львівському будинку вчених, у київських полях, на кіностудії Довженка та навіть у туалеті одного з ресторанів Києва», – продовжує артист.

«Ви би бачили той туалет!», – посміхаючись додає Ніна Ніколаєва.

Вона зіграла епізодичну роль без слів і потрапила саме на зйомки в ресторані. Там знімали сцену в Бахчисараї, яким і був туалет, який дійсно вражає просторістю та мозаїкою. Артистка каже, що навіть таким маленьким кінодосвідом в українській стрічці задоволена, бо познайомилася з усією командою фільму. Окрім театру, за плечима Ніни зйомки у кількох комерційних фільмах та «Червоній королеві» – спільному проекті України, Росії та Білорусії.

«У «Гетьмані» були українські люди з хорошим гумором», – із захопленням додає артистка.

Станіславу зйомки надзвичайно сподобалися, він і зараз із захопленням згадує кожну сцену, в якій зіграв. Під час зустрічі актори розповіли не тільки про власний досвід, а й жартували про те, як вдало свою роль виконав кінь Хмельницького: «Кажуть, що дітей та тварин переграти неможливо».

 Фільм презентували на Одеському кінофестивалі та німецькому «Berlinale».

«Гетьман» не дуже популярний, бо знятий за приватні гроші, – розповідають артисти, – напевно, меценат, який сам же написав сценарій, немає великих амбіцій щодо фільму».

Артисти були дуже щирими: розповідали про роботу в театрі, показували уривки з фільму, співали і ще поділилися власними режисерськими роботами – спільним кліпом «Люблю музей», Ніна Ніколаєва зняла коротеньку соціальну рекламу, а Станіслав Лозовський – короткометражку, яку він уперше показував публіці.

Зустріч пройшла в надзвичайно теплій та приємній атмосфері. Після оплесків, як і всі артисти, гості отримали квіти, на що Лозовський пожартував: «Не зрозумів… Ми ж на три букети гроші давали!». Всі, хто був на презентації, загорілися бажанням подивитися кінострічку «Гетьман», а то й приїхати на виставу до рівненських акторів.






Текст та фото: Анастасія ТУМІК

Використання цього матеріалу без дозволу редакції «Район.Луцьк» заборонене. Авторські права захищені українським і міжнародним законодавством. Під «використанням» мається на увазі повна або часткова републікація цього матеріалу на сторінках інших інтернет-видань (окрім соціальних медіа). Щодо використання матеріалу телефонуйте +38 066 413 29 28 або пишіть на редакційну електронну адресу [email protected].​

 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром