Обшук у Луцьку: екс-чиновників Фонду держмайна підозрюють у розтраті 165 млн грн

06 Вересня 2016, 12:03
1856 Джерело: www.liga.net

Посадовці Фонду держмайна України та підконтрольні їм державні установи розробили план відчуження майна з подальшим його заволодінням. Обшук з цього приводу проводили у трьох містах, серед яких і Луцьк.

Про це повідомляють у Нацполіції, пише Еспресо.

У схемі також були задіяні ліквідатори, представники великих фінансових промислових групи, контрольованої народними обранцями.

Протягом 2012-2015 років працівники керівної ланки державної холдингової компанії та Фонду державного майна України використали всі свої можливості аби довести компанію до банкрутства. Вони укладали заздалегідь збиткові та нікчемні договори. Їх виконання в подальшому призвело до неплатоспроможності компанії.

Порушуючи цілу низку нормативних актів, посадовці передали у приватну власність об'єкти нерухомості вартістю 165 млн грн. До речі, підприємства, на користь яких було відчужено державне майно, підконтрольні колишнім посадовцям та народним депутатам. Частина нерухомості одразу була перепродана, решта передана в оренду.

Слідчі Головним слідчим управлінням відкрили кримінальне провадження за ч. 5 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ст. 219 (Доведення до банкрутства) Кримінального кодексу України.

5 вересня, оперативники Департаменту захисту економіки та слідчі Головного слідчого управління Нацполіції провели санкціоновані обшуки в офісах товариств та зі місцем мешкання колишніх посадовців державної холдингової компанії та Фонду державного майна України.

Обшуки одночасно проводились у трьох містах - Київ, Львів та Луцьк.

На осіб, які причетні до скоєння кримінальних правопорушень, чекає покарання у вигляді позбавленням волі на строк від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна.

 

Коментарі
06 Вересня 2016, 20:23
ганьба
06 Вересня 2016, 20:23
не можу дочекатись, коли вже цих депутатів разом з сульями і прокурорами почнуть вішати на стовбах....
Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром