Cитуація надзвичайно напружена: у Жидичинському монастирі опублікували офіційну заяву

23 Лютого 2019, 11:32
Cитуація надзвичайно напружена: у Жидичинському монастирі опублікували офіційну заяву 5196
Cитуація надзвичайно напружена: у Жидичинському монастирі опублікували офіційну заяву

Жидичинський Свято-Миколаївського монастир опублікував офіційну заяву після загострення ситуації.

Заяву опублікували на офіційному сайті монастиря.

Далі подаємо повну заяву без змін:

«З тривогою повідомляємо, що ситуація навколо Свято-Миколаївського храму нашої древньої обителі є надзвичайно напруженою.

Нагадаємо, що минулої неділі 17 лютого 2019 року віряни місцевої Свято-Миколаївської громади рішенням загальних парафіяльних зборів прийняли фактично одностайне рішення про перехід з Української православної Церкви Московського патріархату до Православної Церкви України.

Починаючи від організації зборів, до подій сьогоднішнього дня, братія монастиря разом з ініціативною групою місцевих парафіян докладає всіх зусиль аби максимально мирним шляхом відбувся, гарантований законом, перехід.

Але, на жаль, всі зусилля виявилися марними.

Ініціативна група релігійної громади у супроводі працівників поліції звернулася до місцевих священиків отців Романа та Володимира Гелет з проханням віддати ключі та установчі документи. На миролюбиве прохання людей священик відповів погрозами, прокляттями і нецензурною лайкою. Після цього зборами релігійної громади на подвір’ї Свято-Миколаївського храму було прийнято рішення про входження у храм, про що складений відповідний акт. У процесі таких дій на представників релігійної громади здійснювався постійний тиск з боку невідомих осіб: лунали погрози життю, прокльони, провокації до бійки.

В соціальних мережах з’явилася велика кількість неправдивої інформації з приводу побоїв, травм та інших фактів спричинення шкоди здоров’ю та життю людей. Зазначимо, що за порядком на території Свято-Миколаївського храму слідкує велика кількість поліції та самоорганізована Жидичинська самооборона з числа місцевих учасників АТО та жидичан. Вони слідкують за тим, аби люди не реагували на провокації і унеможливлюють будь-які сутички.Відтак, подібного роду публікації, не відповідають дійсності і є виключно ціленаправленою провокацією та дезінформацією суспільства.

Замість порозуміння і спільної молитви заради об’єднання громади у відповідь - неприкрита агресія.

Прикро , що ті, які на камери видають себе мучениками, поза об’єктивом поводять себе далеко не по християнськи. Чого вартий сам факт підпалу господарських споруд з живим поголів’ям на території монастирської економії. На щастя пожежу вдалося загасити, а представники ДСНСУ склали відповідний акт», – йдеться у заяві монастиря.

Читайте також: Жидичин: серед ночі священик відкрив вогонь по людях з рушниці

Коментарі
25 Лютого 2019, 02:32
Так монастир це ж не церква! То був Московський патріархат, а це Київський! Що ж виходить, що ми в Україні Росію паплюжимо, чи кажемо десь неправду?
11 Березня 2019, 10:03
Кожному кремлівському попу квиток на Москву
Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024