«Швидше всього, що священик був п’яний», – очевидець нічної стрілянини біля Луцька

23 Лютого 2019, 09:26
3002

У селі Жидичин місцевий священик УПЦ МП, протоієрей Володимир Гелета стріляв з рушниці в людей, котрі організували цілодобове чергування біля храму.

При цьому він вигукував: «Пацани, стріляю наповал!», – про це повідомляє «Перший» з посиланням на слова очевидця подій, ветерана полку «Азов» Андрія Д’яченка.

Нагадаємо, що напередодні у Жидичині в місцевий Свято-Миколаївський храм зайшла ревізійна комісія, утворена зборами релігійної громади. Прихильники УПЦ МП намагалися перешкодити цьому, біля церкви зібралося кілька сотень людей.

«Активісти вирішили організувати цілодобове чергування біля церкви. Аби прихильники УПЦ МП не робити якихось провокацій, не було спроб відібрати храм. На подвір’ї церкви поставили бочки, розвели в них вогонь, аби грітися. Близько 3:30 ночі біля церкви була група з 10-12 людей. Поряд – будинок священика. Засвітилося світло, вийшов Володимир Гелета. Почав кричати щось типу «я вас усіх повбиваю», «я буду стріляти на ураження», «чого ви прийшли в мою церкву» і тому подібні фрази», – розповів Андрій Д’яченко.

Також додав, що спочатку на священика не звертали уваги, адже думали, що він на нервах.

«Але потім він почав стріляти. Стріляв з гладкоствольної рушниці дробом. Вистрілив один раз – люди заховалися за кут храму. Всього він зробив чотири постріли. Я чув як дріб бився об машини, об покрівлю храму. З того роблю висновок, що стріляв він не в гору, а в бік людей. Ще трохи покричавши, священик пішов у хату. Швидше всього він був п’яний. Ми викликали поліцію. Поліцейські пішли до нього в хату. Після того він закрився і не більше виходив. Уся пригода тривала десь близько 30 хвилин», – зазначив очевидець подій.

Коментарі
23 Лютого 2019, 15:48
Чого попа ФСБшного не чикнули
Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024