Талановиті луцькі художники малюють гігантське графіті

05 Вересня 2016, 18:07
2139

Днями розпочалося створення першої роботи в рамках фестивалю сучасного урбаністичного мистецтва «ПоліхромА», що відбудеться з 9 по 11 вересня.

Над створенням велетенського муралу на 15-метровій стіні працюють два художники – Сергій Радкевич та Андрій Присяжнюк, пише Таблоїд Волині.

«Теми у нас немає, є умовна назва, навіть дві – «Нуль метрів над рівнем моря» або «У пошуках тиші». Максимальне значення вкладали у творення контрасту між яскравим фестивалем, назвою «Адреналін Сіті» і нашим острівком спокою. Ми зараз маємо стільки адреналіну у країні, у світі, що вирішили показати прагнення до гармонії, до затишку», – розповідає Сергій Радкевич.

Центральним елементом муралу буде абсолютно спокійне обличчя, без якогось видимого драйву. Усі лінії мають спонукати до максимального умиротворення, не буде динамічних структур. Образ моря стане символом соціального моря, інформаційного шуму, бурхливих життєвих хвиль, у які зануриться намальоване обличчя.

Художники розповідають, що погодні умови не впливають на зображення, бо малюють фасадними фарбами, однак багато залежить від якості самої стіни. Для комфорту авторів, як виявилося, помірний дощ – перевага над палючим сонцем, а найважче у їхній роботі – діставатися по риштуваннях до верху муралу.

Залежно від обставин, обіцяють завершити роботу або ще до фестивалю, або у перші його дні.







 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром