Луцьк, 31 серпня: черговий призов, персональні мерські лавки та хто журитиме пам’ятник міліціонерам

31 Серпня 2015, 23:00
2104

Як минув останній день літа в обласному центрі Волині у традиційній рубриці «Картина дня».

Персонально для мера. У сквері «Героїв Небесної Сотні» встановили п’ять нових лавочок. Однак написи на них закликають лучан «не сідати на лавку». Інша табличка розповідає про походження цих вуличних інфраструктурних об’єктів. Виявляється, що у такий своєрідний спосіб приватна фірма ТзОВ «Майтім» привітала Луцького міського голову Миколу Романюка з днем народження.  


 

Пам’ятник для міліціонерів. Виконком Луцької міської ради оголосить закритий конкурс на кращий пам’ятник працівникам міліції, які загинули у зоні АТО. Прийняти відповідне рішення запропонують на наступному засіданні виконавчого комітету. Крім того, вже визначені кандидатури журі конкурсу. Серед них – Олександр Балан, Андрош Бідзіля, Володимир ГалькунЛеонід Герасимюк, Олександр ДишкоВасиль Дузя-Крятченко, Ярослав Матвіїв, Володимир МарчукЗоя Навроцька, Анатолій Пархом’юк, Тарас Рабан, Віктор Федосюк, Тетяна Трофимук, Віктор Чухрай та Петро Шпига.

На службу країні. З 1 вересня у Луцьку розпочнеться призов на строкову військову службу у жовтні-листопаді 2015 року. Про це відповідне розпорядження підписав Луцький міський голова Микола Романюк. Повістки отримають громадяни 1997-1988 років народження. У розпоряджені мера також йдеться про те, що громадян, які ухиляються  від виконання військового обов’язку відповідно до Закону України «Про міліцію» будуть розшукувати, затримувати та доправляти до військового комісаріату.

Унікальна вишивка у Луцьку. У Волинському краєзнавчому музеї розгорнула свою персональну виставку «Дивосвіт вишивки» художниця із Кременця Ірина Стравінська. Роботи молодої майстрині мають унікальний характер, адже від традиційної вишивки їх відрізняє незвична техніка – 110 «хрестиків» на одному квадратному сантиметрі. До Луцька Ірина Стравінська привезла 50 робіт. Презентація виставки відбудеться у музеї 3 вересня о 12.00 год. 



 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39