«Це – «визнання», – громадський активіст про свою участь у списку російських спецслужб

19 Лютого 2019, 15:19
2697

Голова Служби безпеки України Василь Грицак повідомив про п’ять культових споруд, на які готували напади російські спецслужби у Волинській області. За його словами, для виконання підпалів та нападів на храми шукають місцевих жителів, яким обіцяють платити кошти. Він оприлюднив список з переліком храмів, на які треба вчинити напади, з розцінками у російських рублях. 

Також в документах є пункт «Субъекты, от лица которых планируется осуществление». У ньому є чотири людини із  Волинської області. Це: Богдан Климчук, громадський активіст, голова партії «Солідарність» у Волинській області Іван Мирка, учасник АТО, голова громадської організації «Об’єднання «Добровольці за справедливість» Михайло Андріюк та  декан ПЦУ в Маневицькому районі Андрій Закидальський.

Читайте також: Священик із Луцька прокоментував згадку про себе у планах російських спецслужб.

Фігуранти резонансного «плану» прокоментували ситуацію.

Іван Мирка
Іван Мирка

Очільник волинської «Солідарності» Іван Мирка:

«Російська пропагандиська машина працює. Чудово пам’ятаємо, як в 2015-му році вони ліпили різноманітні сюжети про Революцію Гідності, і про війну в Україні. Як вони з уривків відео робили сюжети про нацистів на Західній Україні, в Києві. Сьогодні вони роблять теж саме, тому що це воююча сторона. Вони повинні робити для себе такі сюжети, тому що по-перше: їхнє населення цього потребує, оскільки воно читає новини з України і дивиться соцмережі, в них виробляється критичне мислення. Тому вони мусять робити в себе вдома пропаганду, щоб втриматись при владі. А по-друге, то вони мусять це робити, бо для них ми – вороги. Вони мусять робити напругу та висвітлювати все так, наче в нас тут відбуваються справжні безчинства», – зазначив політик.

Богдан Климчук
Богдан Климчук

Громадський активіст Богдан Климчук:

«Якщо росіяни хотіли використати мою скромну особу у масових розсилках в погрозах Московському Патріархату, то це «визнання». Якщо ж це спроба знайти спосіб, як чинити тиск зі сторони Служби Безпеки по підтримці акції «Хто замовив Катю Гандзюк?» і моєї позиції щодо розквіту корупції в Україні, то дасться в наступні дні знати. 5 років тому на Майдані, коли робив оце фото був «бойовиком-бандеровцом», сьогодні уже фігурую у ФСБ «Субъектом, от лица которого планируется осуществление» погроз представникам УПЦ МП, католицьким священиками та іудеям, тому не звикати.  Розчарую адептів «російського міра», але попри те, що вважаю Московський Патріархат керовиним російськими спецслужбами, категорично засуджую найменші прояви насильства до релігійних громад, які не переходять до ПЦУ. Цього допускати в Україні не можна, не лише щодо РПЦ а й до інших релігійних спільнот», – написав Богдан Климчук.

Читайте також: «В очі кидається низька якість роботи російських спецслужб», – атовець про «атаку» на храм у Луцьку.

 

Коментарі
19 Лютого 2019, 20:21
Це означає ,що Богдан Климчук, громадський активіст може готувати свою дупу ...
Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024