Правильний шлях для сильної держави, – луцький нардеп про курс на НАТО та ЄС

19 Лютого 2019, 19:29
1715

Сьогодні Президент України підписав зміни до Конституції щодо стратегічного курсу України на набуття повноправного членства в Європейському Союзі та НАТО.

Народний депутат Ігор Лапін, який підтримав зміни до Конституції, вважає голосування за курс на НАТО та ЄС проривом, – пише ВАР.

«Голосування за курс на НАТО і ЄС – це є прорив в тому контексті, що тепер всім зрозуміло, що ми хочемо і які наші цілі», – сказав парламентар в ефірі одного з телеканалів.

Щодо нових союзів і партнерів, то нардеп переконаний, що Україна мала б бути ініціатором об’єднання задля світової безпеки.

«Об’єднуються навколо сильних. Сьогодні ми сильні за рахунок бойового духу ЗСУ, тобто наших бійців і солдатів. Але не потрібно забувати – в ОРДЛО 560 танків не з’явилось з космосу. А от нам потрібно було зробити зі 100 танків 300. І це в час, коли вже був анексований Крим, розвалений Донбас та 2 млн. внутрішньо переміщених осіб, а ми ще й були спроможні робити реформи. Тому, я вважаю, що ми рухаємось в правильному напрямку», – сказав Лапін.

Також, народний депутат пояснив, що Україна вже продиктувала порядок денний світовій спільноті.

«Україна стає сильнішою. З нами починають говорити. І в контексті ситуації на Азові також. Ми вперше, майже за 5 років, продиктували порядок денний світовій спільноті. Якби самі не боролися за себе, то нікому потрібними не були б», – додав парламентар.

Читайте також: «Виборці сприймають його, як персонажа, а не людину», – Ігор Лапін про Зеленського

Коментарі
19 Лютого 2019, 22:00
Скотиняка ти
Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024