ТОП-5 найдивніших продуктів на фермерському ярмарку

02 Вересня 2016, 17:35
2694

Продавці традиційного ярмарку, який організовують щопонеділка та щоп’ятниці на проспекті Соборності, пропонували лучанам чорні помідори, червоного гарбуза, хренодер, жовті кавуни та мертвих бджіл.

На фермерський ярмарок навідалося чимало охочих поласувати смачненьким, яке виклали на прилавки фермери з усієї Волинської області. Та окрім традиційних товарів, продавці пропонували спробувати і не зовсім звичні для містян продукти.

Район.Луцьк обрав п’ять найдивніших продуктів, які ви могли не бачити на традиційних ринках міста.

 

Чорні помідори

Помідори сорту «Чорний принц» привіз фермер Володимир із села Зміїнець Луцького району. За смаком, каже продавець, чорні томати такі ж, як і жовті та рожеві – солодкі. За кілограм «Чорного принца» треба заплатити 6 гривень.


 

Жовтий кавун

Ззовні жовті, всередині червоні та всередині жовті, а ззовні зелені кавуни пропонував Юрій Білінець із села Княгининок Луцького району. Цікаві сорти користувалися особливим попитом серед покупців. Тому їх швидко розкупили.

За словами продавчині, жовті кавуни менш солодкі, але більш корисні. Вони очищають підшлункову і нирки. Як цікаві сорти кавуна, так і традиційні, можна придбати за 3 гривні за кілограм.


 

Хренодер

Цікаву альтернативу аджиці – хренодер – привезла для дегустації Наталія Галасун із села Чаруків Луцького району.

До складу хренодера входять помідори, болгарський перець, хрін, часник і гострий перець. За словами пані Наталії, таким рецептом з нею поділилася одна із постійних покупців. На продаж приправу із цікавою назвою не виставляють. Лишень пропонують скуштувати, що можна зготувати із продуктів, які продають на прилавку.


 

Червоний гарбуз

Гарбузи із насиченим кольором продавала пані Зінаїда, яка займається фермерством у селі Гірка Полонка Луцького району.

Вирощувати червоні гарбузи жінка почала рік тому. Розповідає, що цей сорт купують для варіння каші, адже у ньому немає прожилок. Страва виходить м’яка і запашна. Коли починається сезон, такий продукт купують доволі часто.


 

Мертві бджоли і пилок

Мед, пилок та мертвих бджіл привозить із Турійського району пан Микола. Чоловік запевняє, що усі продукти мають цілющі властивості. До прикладу, мертвих бджіл використовують для виготовлення настоянок, які потім втирають у шкіру або п’ють при різних хворобах.

Пилок у трилітровій банці розкупили наполовину. Його, за словами продавця, вживають для покращення роботи імунної та серцево-судинної системи. З пилка настоянок не роблять, а їдять щоранку і щовечора по чайній ложці у сухому вигляді.

Щоб придбати 100 грам пилку, треба заплатити 23 гривні, а за мертвих бджіл необхідно віддати 30 гривень.



 

Нагадаємо, ювілейний ярмарок влаштували у п’ятницю, 2 вересня, на проспекті Соборності, поблизу приміщення РАЦСу.

Використання цього матеріалу без дозволу редакції «Район.Луцьк» заборонене. Авторські права захищені українським і міжнародним законодавством. Під «використанням» мається на увазі повна або часткова републікація цього матеріалу на сторінках інших інтернет-видань (окрім соціальних медіа). Щодо використання матеріалу телефонуйте +38 066 413 29 28 або пишіть на редакційну електронну адресу [email protected].​

Коментарі
02 Вересня 2016, 20:57
А бджоли вмерли власною смертю чи пан Микола їм допоміг у цьому?
04 Вересня 2016, 02:55
Поясніть мені і Ви?<br/><br/>Жовтий кавун<br/>Ззовні жовті, всередині червоні та всередині жовті, а ззовні зелені кавуни пропонував Юрій Білінець із села Княгининок Луцького району.
Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром